Întreţinerea preventivă poate evita opririle neplanificate pentru 8 din 10 camioane. VIDEO

Numărul de camioane imobilizate din cauza defecţiunilor poate fi redus cu 80%. Acest lucru este evidenţiat într-un studiu realizat de Volvo Trucks. Pe termen lung, obiectivul este ca opririle neplanificate să fie eliminate complet. Una dintre soluţiile pentru îndeplinirea acestui obiectiv este conectivitatea online a camioanelor, o realizare ce deschide o nouă perspectivă privind întreţinerea preventivă.

Staţionarea neplanificată este una dintre situaţiile cele mai problematice care pot afecta o companie de transport. În afară de inconvenienţele şoferului, creează costuri suplimentare pentru reparaţii, pierderi de venituri din transport și, în cel mai rău caz, o deteriorare a reputației clientului.

“Având în vedere că industria de transport funcționează deja cu marje foarte mici, orice staţionare neplanificată afectează enorm companiile de transport. Prin urmare, trebuie să fim mai buni în a înţelege de ce au loc opririle neplanificate și de a-i ajuta atât pe clienţi cât şi pe şoferi să-şi mărească productivitatea și, astfel, profitabilitatea “, spune Hayder Wokil, Director pentru Calitate și Disponibilitate la Volvo Trucks.

Pentru a crește baza de cunoaştere cu privire la modul în care putem sprijini firmele de transport să-şi sporească productivitatea, Volvo Trucks a realizat un studiu cuprinzător pe baza datelor reale, obţinute în 5 ani, de la utilizatorii a 3.500 de camioane Volvo.

Cu această unică bază statistică, compania a efectuat apoi simulări avansate și a generat o varietate de situații posibile de intervenţii de service, pentru a analiza modul în care, de ce și când camioanele rămân imobilizate neplanificat. Scopul a fost de a afla cum pot fi evitate aceste opriri neplanificate.

“Studiul a demonstrat în mod clar că, având posibilitatea de a monitoriza utilizarea camionului și starea actuală a diferitelor componente cheie ale acestuia, este posibil ca planificarea întreţinerii să fie făcută mult mai bine. Noi considerăm că putem reduce numărul de imobilizări neprevăzute cu 80% în cazul în care defecţiunea poate fi anticipată şi prevenită prin întreţinerea din timp a vehiculului”, explică Hayder Wokil.

Camioanele conectate reprezintă drumul cel mai sigur către zero opriri neplanificate
O condiţie prealabilă importantă pentru reducerea numărului de opriri neplanificate este capacitatea de a anticipa nevoia de întreținere și de a adapta întreţinerea pentru fiecare camion în parte. Acest lucru este posibil, deoarece camioanele din ziua de astăzi pot fi conectate online la centrul service Volvo.

“De exemplu, un tehnician din service poate monitoriza de la distanță modul în care vehiculul este utilizat în timp real, poate planifica întreţinerea înainte ca să apară o defecţiune sau poate comanda piese de schimb în avans. Mai mult, o planificare la service poate fi, de asemenea, amânată în cazul în care tehnicianul observă că diverse componente ale camionului sunt mai puţin supuse la uzură decât era așteptat, economisind astfel timp atât pentru compania de transport cât şi pentru şofer, ” spune Hayder Wokil.

Deși Volvo Trucks a făcut progrese considerabile în acest domeniu, Hayder Wokil consideră că dezvoltarea serviciului de prevenţie este încă în fază incipientă.
“Vedem un potențial considerabil în acest domeniu. Vehiculele conectate sunt calea către zero opriri neprevăzute în viitor “, spune Hayder Wokil.

Link la film

Opririle neplanificate

  • Camionul nu poate efectua o livrare planificată din cauza unei defecţiuni. Aceasta este opusul camionului disponibil pentru o misiune de transport (de obicei exprimat ca “Disponibil”/ “Uptime”).
  • Un studiu Volvo Trucks arată că media costurilor cu un camion imobilizat este de aproximativ 1000 de euro pentru o companie de transport din Europa (acesta include costuri directe, cum ar fi cheltuieli de tractare şi reparaţii, taxe administrative, amenzi implicate, și pierderi ale veniturilor din transport, dar nu şi costurile care ar acoperi mărfurile distruse sau pierdute, sau afectarea reputaţiei transportatorului).

    Despre realizarea studiului:

    • Studiul (evaluări şi simulări) fost efectuat de către departamentul Advanced Technology & Research (ATR) ” din cadrul Volvo Group, care studiaza soluţii de creştere a disponibilităţii prin prevenirea defecţiunilor.
    • Studiul se bazează pe date reale de utilizare colectate pe o perioadă de 5 ani de la 3500 camioane Volvo. Fiecare vehicul a parcurs mai mult de 120.000 de km pe an.
    • Pe baza datelor de utilizator au fost efectuate simulări pentru a afla cum opririle neplanificate pot fi evitate.
    • Exemple de informații obținute: modul în care a fost folosit vehiculul, modul în care a fost frânat sau ce tipuri de avarii au aparut.

    Camioane conectate:

    • Acest lucru înseamnă că este posibil să se comunice de la distanță cu camionul.
    • Generează oportunități din mai multe perspective: pentru proprietarii companiilor de transport,
    • Mai multe servicii din gama Volvo Trucks Services, de exemplu, gestionarea transportului, gestionarea consumului de combustibil și serviciile legate de creşterea disponibilităţii, sunt posibile datorită acestei conectivităţi online.
    • Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM, FMX, gama Volvo VN, VHD și VM pot beneficia de servicii de conectivitate Volvo Trucks.
    • şoferi, atelierele service, prin creșterea productivității în sectorul transporturilor, îmbunătăţind fluxul de trafic și reducând impactul asupra mediului înconjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.