Mercedes-Benz România a fost pentru a patra oară partenerul Cercetaşilor României, în calitate de Maşină Oficială. În cadrul Evenimentului Naţional al Centenarului, ce are loc până pe 7 august la Palatul Mogoşoaia, a pregătit mai multe acţiuni dedicate Cercetaşilor şi invitaţilor acestora.
Sâmbătă, 3 august, Mercedes-Benz România a organizat un workshop exclusiv susţinut de Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii „Garantat 100%” de pe TVR 1. Workshop-ul, ce a avut drept subiect „Cultura e cool”, a reunit Cercetaşi de toate vârstele pe peluza din faţa Palatului Mogoşoaia. Printr-un discurs plin de exemple şi poveşti de viaţă, Cătălin Ştefănescu le-a prezentat Cercetaşilor perspectiva sa asupra culturii şi valorilor contemporane. Aceştia au intervenit în discuţie, curioşi să afle opiniile lui Cătălin Ştefănescu referitoare la subiectele de interes pentru ei.
În plus, pentru a celebra 100 de ani de existenţă a Cercetăşiei pe plan local, Mercedes-Benz România a pregătit un moment special pentru Cercetaşi. Aceştia au fost invitaţi să împărtăşească cel puţin 100 de motive pentru care merită să fii Cercetaş. Ca simbol al sprijinului oferit cercetaşilor, autovehiculele puse la dispoziţie, Mercedes-Benz Viano şi Antos, au devenit autovehicule-manifest, purtând motivele semnate de cercetaşi sub formă de stickere. Cele mai puternice motivaţii şi cele mai originale mesaje au fost răsplătite cu premii speciale din partea Mercedes-Benz România.
„Ne bucurăm că, şi în acest an, am fost alături de Cercetaşi, punându-le la dispoziţie autovehicule Vito, Viano şi Citan. Credem cu tărie că ei sunt un etalon al solidarităţii, entuziasmului şi spiritului civic. În cadrul Evenimentului Naţional al Centenarului, am întâlnit Cercetaşi din toate categoriile de vârstă, care ne-au inspirat prin respectul şi valorile pe care le reprezintă, prin credinţa într-un simbol comun care îi mobilizează an de an”, susţine Ioana Lemnaru, Sales & Marketing Manager Vans, Mercedes-Benz România.
Autovehiculele Mercedes-Benz care stau la dispoziţia sutelor de Cercetaşi sunt două autovehicule comerciale uşoare Vito, două Viano, un Citan şi un camion Antos, oferindu-le un transport sigur şi confortabil, atât în activităţile din campurile regionale din luna iulie, cât şi la Evenimentul Naţional al Centenarului.
„Ne onorează asocierea dintre Mercedes-Benz România şi Cercetaşii României, un parteneriat care pune accentul pe valori comune precum spiritul energic, responsabilitatea şi excelenţa. Susţinem aventurile cercetaşilor, oferindu-le autovehicule puternice, precum Mercedes-Benz Antos, care să facă faţă celor mai mari provocări pe care le întâlnesc”, a declarat Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks, Mercedes-Benz România.
Parteneriatul dintre Mercedes-Benz România şi Cercetaşii României a început în 2010, când autovehiculele Mercedes-Benz i-au susţinut pe Lupişori, Temerari şi Exploratori în aventurile lor. Mercedes-Benz România încurajează spiritul civic, grija pentru protejarea mediului înconjurător, proiectele de integrare în comunitate, iar în 2012, în cea mai mare expediţie cercetăşească a anului, a organizat mai multe momente dedicate, cum au fost “Capturarea steagului” sau Atelierul de Speologie.
Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (www.scout.ro, www.centenar.scout.ro), prescurtat ONCR, reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 61 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara.
Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc.
Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste de 31.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii şi reprezintă sunt 4.42% din populaţia Globului. (M.S.)