Mercedes-Benz România este pentru a patra oară partenerul Cercetaşilor României, în calitate de Maşină Oficială, celebrând alături de aceştia 100 de ani de existenţă pe plan local. Până la mijlocul lunii august, autovehiculele Mercedes-Benz (Vito, Viano, Citan, Antos) vor fi la dispoziţia cercetaşilor, pentru călătorii în cele mai bune condiţii, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea companiei.
Autovehiculele Mercedes-Benz vor sta la dispoziţia sutelor de cercetaşi, pentru a le oferi tot confortul necesar. Două autovehicule comerciale uşoare Vito, două Viano, un Citan şi un camion Antos vor fi alături de cercetaşi, pentru un transport sigur şi confortabil, atât în activităţile din campurile regionale din luna iulie, cât şi la Evenimentul Naţional al Centenarului, desfăşurat între 1 şi 7 august.
„Cercetaşii României ne impresionează de fiecare dată prin devotamentul lor faţă de mediul înconjurător, respectul pentru comunitatea din care fac parte, spiritul civic şi dedicarea cu care se implică în toate acţiunile cercetăşeşti. Am ajuns la al patrulea an al unei colaborări frumoase şi suntem mândri să susţinem în acţiunile lor mii de tineri ambiţioşi şi entuziaşti din toată ţara şi să regăsim în acest proiect valorile specifice filosofiei noastre de brand: excelenţa, responsabilitatea şi fascinaţia.”, susţine Ioana Lemnaru, Sales & Marketing Manager Vans, Mercedes-Benz România.
Autovehiculele comerciale uşoare alese de cercetaşi sunt variantele optime pentru parcurgerea unor distanţe lungi sau pentru expediţii, pe trasee cât mai variate. Autovehiculele Mercedes-Benz asigură o flexibilitate ridicată, robusteţe şi dinamică, la care se adaugă siguranţă maximă în orice condiţii de drum. Mai mult, Mercedes-Benz acordă o atenţie deosebită mediului înconjurător, utilizând tehnologii ce pot eficientiza consumul de carburant şi reduce emisiile.
Pentru activităţile logistice privind organizarea Centenarului, Mercedes-Benz România pune la dispoziţia cercetaşilor noul model de camion pentru distribuţie grea pe distanţe scurte, Mercedes-Benz Antos. Datorită cabinei practice şi confortabile, configuraţiilor dinamice de transmisie şi noului motor eco Euro VI, Antos este opţiunea ideală pentru transportul de mărfuri, materiale şi echipamente, într-un mod prietenos cu mediul.
„Ne bucurăm să putem pune la dispoziţia cercetaşilor transportul pentru «100 de Ani de Educaţie pentru Viaţă», marcând astfel un moment deosebit din istoria acestei comunităţi. Atât noi, cât şi ei, ştim ce înseamnă nobleţea unui centenar, aşa că ne bucurăm pentru reuşita lor şi le dorim să aibă parte de încă 100 de ani de victorii!”, a declarat Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks, Mercedes-Benz România.
Evenimentul Naţional al Centenarului, ce are loc la Palatul Mogoşoaia, oferă ocazia tuturor cercetaşilor de a face cunoştinţă, de a-şi împărtăşi experienţele şi de a prezenta ce au realizat în comunităţile din care provin. Joi, 1 august, are loc ceremonia de deschidere, în care se vor întâlni cele trei grupe de vârstă: Lupişorii (7-10 ani), Temerarii (11-14 ani) şi Exploratorii (15-18 ani).
Vineri, 2 august, va fi ziua împărtăşirii experienţelor, unde toţi cercetaşii vor avea oportunitatea de a vedea diversitatea şi originalitatea proiectelor dezvoltate de colegii lor din celelalte comunităţi. Cercetaşii din şapte câmpuri regionale se vor bucura de acest schimb de experienţă, pentru îmbunătăţirea şi inovarea activităţilor ulterioare.
Zilele de sâmbătă şi duminică (3-4 august) sunt dedicate educaţiei nonformale, iar Mercedes-Benz România va susţine o serie de acţiuni speciale. În cadrul Târgului de 100 de Metode de Educaţie Nonformală, cercetaşii şi invitaţii lor vor avea posibilitatea de a testa cele 100 de metode propuse, printre care se numără: teatru de umbre, teatru origami, psihodramă, storytelling, dicţie, acrobaţie, pantomimă, city quest, orientare, realizare de noduri, ecologizare, ceramică/olărit, bricolaj sau quilling.
În plus, sâmbătă, de la ora 15:00, Mercedes-Benz România va organiza un workshop exclusiv, susţinut de Cătălin Ştefănescu, care încurajează tinerii să se îndrepte către cultură.
Mai mult, Mercedes-Benz România va testa creativitatea cercetaşilor, invitându-i să împărtăşească cel puţin 100 de motive pentru care merită să fii cercetaş. Ca simbol al sprijinului oferit cercetaşilor, autovehiculele puse la dispoziţie vor deveni autovehicule-manifest, purtând motivele semnate de cercetaşi sub formă de stickere. Cele mai puternice motivaţii şi cele mai originale mesaje vor fi apoi răsplătite cu premii speciale din partea Mercedes-Benz România.
Parteneriatul dintre Mercedes-Benz România şi Cercetaşii României a început în 2010, când autovehiculele Mercedes-Benz i-au susţinut pe Lupişori, Temerari şi Exploratori în aventurile lor. Mercedes-Benz România încurajează spiritul civic, grija pentru protejarea mediului înconjurător, proiectele de integrare în comunitate, iar în 2012, în cea mai mare expediţie cercetăşească a anului, a organizat mai multe momente dedicate, cum au fost “Capturarea steagului” sau Atelierul de Speologie.
Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (www.scout.ro , www.centenar.scout.ro), prescurtat ONCR, reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2.500 de membri în 61 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara.
Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc.
Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste de 31.000.000 de membri activi în 216 ţări şi teritorii şi reprezintă 4,42% din populaţia Globului. (M.B.)