Interimarul de la şefia CNADNR, Mircea Pop, a fost ras definitiv din această funcţie, deşi fusese demis încă din ianuarie de premierul Victor Ponta, dar păstrat, pentru calităţi excepţionale, de ministrul delegat al Marilor Proiecte, Dan Şova. Gurile rele spun că totul i s-a tras lui Pop de la nunta de lux pe care şi-a permis să i-o ofere, din leafa de bugetar, fiicei sale, la un castel din Italia. Dar şi că iniţialele P.M. din denunţul lui Nelu Iordache i-ar aparţine, aşa cum titrează cotidianul PUTEREA în două articole. Vom vedea în curând de ce, hodoronc-tronc, Dan Şova îl zboară pe Pop de la şefia CNADNR după ce i-a lăudat meritele în rezilierea „de succes” a contractului cu Bechtel.
UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la B1TV, că Narcis Neaga, director adjunct şi responsabil cu concesiunile în cadrul CNADNR, îi va lua locul lui Mircea Pop la conducerea companiei.
“Este director adjunct, este cel de la Concesiuni, şi obiectivul fundamental pentru acest an este să semnăm contractul Comarnic-Braşov, Centura Sud Bucureşti şi Piteşti-Craiova. Aşa încât am spus ca directorul de la Concesiuni să fie director general, ca să finalizeze lucrările”, a spus Ponta.
Numai că Narcis Neaga a avut mari probleme la CNADNR tocmai cu concesiunea Comarnic-Braşov, el fiind chiar cercetat disciplinar şi suspendat din funcţie la 1 octombrie anul trecut, în timpul ministrului Ovidiu Silaghi.
Decizia a fost luată în urma modificării documentaţiei de licitaţie pentru realizarea autostrăzii Comarnic – Braşov şi a introducerii unor cerinţe în Caietul de Sarcini, pe care va trebui să le îndeplinească firma de consultanţă căreia i se va atribui contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Comarnic-Braşov (58 km), respectiv ‘un autoturism nou cu o valoare între 25.000 euro şi 30.000 de euro şi o sumă între 30.000 euro şi 40.000 euro pentru “sesiuni de instruire oficială în ţară/străinătate”.
Dan Şova a anunţat, joi, că a reuşit să convingă Consiliul de Administraţie al CNADNR să-l înlocuiască din funcţie pe Mircea Pop.
„Pop va fi schimbat astăzi, (joi n.r.) după ce se reuneşte Consiliul de Administraţie. El va rămane ca membru în CA”, a anunţat Şova, aflat în inspecţie pe Centura Capitalei împreună cu premierul, care a confirmat demiterea şefului interimar al CNADNR.
Faimosul Mircea Pop conduce CNADNR din luna iulie 2012, fiind numit în funcţie de fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, după schimbarea rapidă a lui Mihai Başulescu, pus tot de el, cu numai două săptămâni înaintea lui Pop.
La sfârşitul lui ianuarie, în timp ce România era îngropată în nămeţi şi în Moldova se instituise Cod Portocaliu de viscol şi ninsori, Mircea Pop petrecea cu întreaga conducere a CNADNR într-o cabană la Bâlea Lac. Nici măcar Victor Ponta nu ştia unde se află responsabilul cu deszăpezirea, dar presa l-a „denunţat”. Prins pe picior greşit în faţa jurnaliştilor, premierul l-a obligat pe Pop să-şi dea demisia, dar acesta a rămas interimar pe o perioadă nedeterminată, până la numirea unui manager privat.
Nu a mai fost nevoie de schimbare, pentru că, brusc, Dan Şova s-a declarat extrem de mulţumit de calităţile lui Mircea Pop şi l-a păstrat interimar aproape 7 luni.
Cu zero km de autostradă inauguraţi anul acesta, până la sfârşitul lui mai, şi dintr-un buget de austeriate alocat de Guvern companiei pe care o conducea, Pop şi-a premiat subalternii din conducerea CNADNR şi, desigur, s-a premiat şi pe sine. În schimb, a anunţat reduceri de salarii “cu un procent mediu de 15%”. În urma ameninţării cu greva japoneză a angajaţilor, Mircea Pop a anunţat că vor fi tăiate numai lefurile personalului TESA.
La fel de brusc, joi, intangibilul interimar a fost detronat. Rămâne de văzut dacă această mişcare s-a produs în urma nunţii grandioase de la Castello De La Castelluccia a fiicei sale, de săptămâna trecută, sau a denunţului depus de Nelu Iordache.
Magda SEVERIN
Functiile si puterea de a lua decizii ii face pe unii sa se creada zei pe pamant, dar sa nu uite ca exista un Dumnezeu care stie si vede tot si ii va lovi exact in ceea ce le este mai scump si atunci nu mai pot face nimic.