Oltchim îşi vinde divizia de materiale de construcţii

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), aflat în insolvenţă, vinde în bloc divizia de materiale de construcţii Ramplast DMC, pentru 6 milioane de euro, cu TVA. O tentativă nereuşită a avut loc în 2010, când preţul cerut era de 7,5 milioane euro, fără TVA. Acum, tranzacţia va fi făcută prin licitaţie cu strigare, în 8 octombrie, potrivit datelor publicate de administratorii judiciari ai combinatului chimic.

Ramplast este specializată în producţia de profile PVC, iar vânzarea va fi organizată de consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim, respectiv Rominsolv şi BDO Business restructuring.

Companiile interesate să participe la licitaţie vor putea transmite ofertele până în 7 octombrie.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat săptămâna trecută că Ramplast ar putea fi vândută unui furnizor din zona Galaţi-Brăila, pentru atragerea de fonduri.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Privatizarea combinatului a eşuat lamentabil în septembrie anul trecut.

Până după alegerile parlamentare din decembrie, angajaţii au tot fost amăgiţi cu repornirea Oltchim la 60% din capacitate, dar operaţiunea nu a depăşit 27%. În ianuarie anul acesta, Guvernul a aprobat intrarea în insolvenţă a combinatului, iar ministrul Vosganian a promis o nouă încercare de privatizare, în iunie.

În primăvară, aproape 1.000 de salariaţi au fost disponibilizaţi, astfel că Oltchim a rămas cu numai două treimi din ei. Nici aşa nu a mers treaba, aşa că peste 700 au intrat în vară în şomaj tehnic.

În primul semestru, Oltchim a înregistrat pierderi de 147 milioane de lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.