Producţia la Petromidia, întreruptă o lună

Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals, companii membre ale Grupului Rompetrol, şi-au întrerupt activitatea de producţie la 1 martie, pentru realizarea lucrărilor tehnologice de peste 55 milioane dolari programate, se arată într-un comunicat remis vineri Bursei de Valori Bucureşti. Repornirea etapizată a instalaţiilor tehnologice de pe platforma industrială Petromidia va începe pe 8 aprilie. Livrarea produselor către clienţi va fi asigurată în această perioadă din stocuri.

Peste 1.800 de persoane cu diferite specializări (mecanică, electrică, automatizări, construcţii civile, tratamente anticorozive etc) vor realiza aceste lucrări, în cursul cărora vor fi reautorizate 1.211 conducte, 371 echipamente şi 545 supape de siguranţă de pe platforma Petromidia.

Lucrările vor fi coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului, şi constă în revizia şi modernizarea echipamentelor în acord cu noua capacitate de procesare a rafinăriei, creşterea gradului de siguranţă în funcţionarea instalaţiilor, respectarea prevederilor legale în domeniu ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat) şi realizarea unor proiecte pentru protecţia mediului, conform legislaţiei naţionale şi europene.

Grupul a finalizat în 2012 un amplu program de creştere a capacităţii de prelucrare a rafinăriei Petromidia, de la 3,8 la 5 milioane tone de materie primă, cu investiţii de 380 milioane dolari.

Iniţiat în 2006, pachetul a vizat realizarea a 9 proiecte majore, construirea a 5 noi instalaţii (instalaţia de hidrocracare blândă, instalaţia de producere hidrogen, instalaţia de recuperare sulf, instalaţia de producere azot şi un nou sistem de facle), precum şi modernizarea/extinderea a altor patru deja existente (instalaţia de desulfurare gaze, transformarea instalaţiei de hidrofinare distilat de vid în instalaţie de hidrofinare motorină, instalaţia de cracare catalitică, instalaţia de recuperare sulf).

În paralel, Grupul Rompetrol a construit terminalul din largul Mării Negre pentru aprovizionarea cu ţiţei, a triplat capacitatea de tranzit a produselor petroliere prin Dana 9 a portului Midia, a reabilitat parcul de rezervoare ţiţei şi produse finite şi a construit terminalul de import-export gaz petrolier lichefiat.

Cantitatea totală de materie prima procesată de Rompetrol Rafinare a fost de 4,05 milioane tone în 2012 , mai mare cu 4% faţă de 2011. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.