Piloţii înscrişi la ediţia din 2013 a Raliului Sibiului au avut un moment de relaxare, marţi seara, dupa prima zi de recunoaşteri, şi au vizitat Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.Vizita la muzeu a fost făcută cu tramvaiul electric.
Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului este asezat intr-un adevarat paradis, in rezervatia naturala “Dumbrava Sibiului”. Dispunand de un lac si de peste zece kilometri de alei, muzeul este unul din punctele majore de atractie ale Sibiului.
Muzeul in aer liber se intinde pe o suprafata de 96 ha, din care expozitia propriu-zisa ocupa 42 de hectare.
Printre pilotii straini care au facut aceasta vizita se numara Zoltán Bessenyey, János Puskádi, Antonín Tlusťák, Jaroslav Orsák si Bryan Bouffier, iar din Romania fiind prezenti, printre alti, si Alex Filip, Sorin Badea, Danny Ungur, Vlad Cosma, Adrian Dragan, Sebastian Itu, Vali Bradateanu, Bogdan Stanoev, Radu David, Mihaela Beldie, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu.
„Este o zona fantastica. Ma bucur ca am avut prilejul sa vizitam acest muzeu in aer liber, Chiar daca a fost o vizita scurta am reusit sa ne incarcam bateriile cu energie pozitiva pentru aceasta etapa care se anunta foarte spectaculoasa”, a spus Bryan Bouffier, unul dintre favoritii de la Sibiu.
Plimbarea pana la muzeu s-a facut cu tramvaiul electric, Sibiul fiind al doilea oras din Europa care a introdus tramvaiul electric. In prezent, singura linie disponibila leaga orasul de localitatea Rasinari aflata chiar inaintea celor mai celebre probe speciale ale raliului, Paltinis si Santa, care vor fi parcurse si pe noapte. „Muzeul este locul meu de alergare preferat si a fost interesant ca am ajuns acolo cu un tramvai electric mai ales ca acesta este folosit pentru punerea in scena a unei piese de teatru. A fost o experienta placuta”, a spus si Alex Filip, liderul clasamentului national la clasa masinilor cu tractiune pe doua roti.
Tramvaiul este folosit si de teatrul Radu Stanca pentru spectacolul „Un tramvai numit Popescu” si a fost pus la dispozitie de Primaria Rasinari. „Comuna Rasinari este legata de Sibiu si prin aceasta linie de tramvai si ma bucur ca echipajele inscrise la Raliul Sibiului au avut posibilitatea de a face o scurta calatorie cu tramvaiul electric. Sunt sigur ca astfel au descoperit pitorescul locatiilor si ca vizita in judetul nostru va ramane o amintire placuta”, a spus Bogdan Bucur, primarul comunei Rasinari.
Miercuri este ultima zi de recunoasteri pentru piloti inscrisi la Raliul Sibiului. Joi, 25 iulie, sunt programate calificarile si shakedwon-ul iar incepand cu ora 20:00 actiunea se muta in Piata Mare a orasului pentru parada masinilor si startul festiv. (M.B.)