Rompetrol Rafinare a produs anul trecut 2 milioane tone de motorină şi a exportat de 1,7 miliarde dolari

Rompetrol Rafinare (RRC), din grupul Rompetrol, a produs anul trecut aproximativ 2 milioane tone de motorină, cel mai ridicat nivel atins de rafinărie de la punerea sa în fucţiune în 1979, şi a exportat produse petroliere în valoare de 1,7 miliarde de dolari, la fel ca în 2012, dar şi-a mărit cu 6% cifra de afaceri, la 4,89 miliarde dolari. Compania potrivit unui comunicat al companiei transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti. Amintim că Guvernul a aprobat recent Memorandumul cu Rompetrolul, semnat anul trecut de premierul Victor Ponta, care a acceptat ca statul român să renunţe la 380 de milioane de dolari din datoria lăsată de Dinu Patriciu companiei KazMunaiGaz în momentul când i-a vândut cu 1,2 miliarde de dolari Rompetrolul. 

Rompetrol Rafinare mai arată că şi-a redus cu aproximativ 40% pierderile, la 98,97 milioane de dolari, după ce acestea s-au cifrat în 2012 la 163,03 milioane de dolari.

În comunicat se mai precizează că Rompetrol Rafinare a contribuit anul trecut cu 1,4 miliarde de dolari la bugetul de stat – motiv pentru care şi premierul Ponta a susţinut aprobarea Memorandumului. Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat însă că “fură din banii banii publici care ar trebui să intre în bugetul statului”. Iniţial, premierul a aprobat Memorandumul cu Rompetrolul prin proiect de lege consfinţit ulterior prin votul Parlamentului, dar şeful statului a atacat la Curtea Constituţională actul normativ şi a câştigat.

Rezultatele consolidate transmise BVB includ companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas.

Situaţiile financiare aferente anului trecut sunt neauditate şi consolidate, iar raportarea a fost realizată conform standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS), se arată în document.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.