Soluţii de acces al transportatorilor rutieri pe timp de iarnă la PTF Giurgiu, stabilite de UNTRR cu autorităţile din Giurgiu

O delegaţie a UNTRR, formată din Radu Dinescu, secretar general, şi Cornel Iordache, director Activităţi Membri, s-a întâlnit miercuri, 12 decembrie, cu prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, cu Vasile Tache, comisar-şef la IJP, şi cu Marian Popescu, comisar-şef la Poliţia Rutieră Giurgiu, pentru a stabili o mai bună comunicare între autorităţi şi transportatorii rutieri în vederea identificării soluţiilor de acces pe timp de iarnă al transportatorilor spre şi dinspre punctul de frontieră Giurgiu, informează, vineri, UNTRR.

Cum prin PTF Giurgiu trec zilnic circa 1.000 camioane şi sute de autocare, delegaţia UNTRR a solicitat autorităţilor judeţene soluţionarea problemei închiderii traficului pe timp de iarnă.

Autorităţile judeţului Giurgiu şi-au arătat deschiderea faţă de demersul UNTRR, arătând că nu doresc blocarea traficului, însă solicită respectarea rutelor indicate pentru vehiculele comerciale, precizează reprezentanţii Uniunii. Părţile au stabilit ca:

“În situaţia ninsorilor abundente şi a viscolului, vehiculele comerciale trebuie să utilizeze ruta Piteşti-Bucureşti (centura)-Giurgiu-PTF şi să nu folosească ruta mai scurtă, care trece pe la km 72 Vânătorii Mici, prin DN 61 spre Giurgiu, pentru că acest drum este mult mai expus blocării din cauza ninsorilor şi a viscolului. (vezi harta)”, potrivit UNTRR.

UNTRR reaminteşte firmelor de transport să acorde atenţie suplimentară pregătirii curselor pe timp de iarnă şi să doteze vehiculele cu anvelope corespunzătoare şi echipament de iarnă, precum şi să îşi instruiască conducătorii auto să utilizeze rutele recomandate, să nu depăşească coloanele aflate în aşteptarea acţiunii de deszăpezire sau care rulează în urma utilajelor de deszăpezire.

„Recomandăm şoferilor profesionişti să conducă cu o viteză adaptată condiţiilor meteo şi stării drumului, pentru că evitarea expunerii la accidente e mai eficientă decât situaţia generării de incidente în care fie şi doar din cauza unui derapaj pot să apară blocări ale drumurilor si timpi de aşteptare mult mai mari, iar în cel mai rău caz accidente grave cu victime. Conducând preventiv, şoferii vor ajunge mai repede şi în siguranţă la destinaţie, fără a risca viaţa lor şi a altor participanţi la trafic”, se mai arată în comunicatul remis redacţiei din partea conducerii UNTRR.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.