Wim Bosman România a raportat la sfârşitul lunii aprilie o cifră de afaceri aferentă trimestrului I cu 30% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care profitul s-a majorat cu 52%.
Potrivit datelor furnizate de compania membră a grupului neozeelandez Mainfreight, primul trimestru al anului în curs a fost încheiat cu afaceri de 13,5 milioane lei, în timp ce profitul s-a ridicat la 600.000 de lei. Rezultatele financiare susţin trendul pozitiv anunţat încă din 2013, an în care a fost consemnată o cifră de afaceri de aproximativ 49 de milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de 2012.
Se caută servicii integrate
„Rezultatele financiare din 2013 şi creşterea din primul trimestru din 2014 ne confirmă faptul că serviciile Wim Bosman sunt apreciate de parteneri. Foarte important a fost răspunsul pozitiv la oferta noastră de servicii integrate. Creşterea a venit în special din sfera clienţilor din FMCG, dar şi ca urmare a diversificării serviciilor destinate industriei auto“, a afirmat Emil Ion, Managing Director Wim Bosman România, menţionând că evoluţia bună se datorează analizării şi îmbunătăţirii riguroase a proceselor operaţionale, precum şi gestionării eficiente a noilor huburi europene dezvoltate de grupul logistic internaţional Mainfreight. De altfel, avantajele apartenenţei la grupul internaţional Mainfreight constituie premisele necesare atingerii obiectivelor trasate pentru anul în curs. Pentru 2014, Wim Bosman România şi-a propus să devină un centru de importanţă regională al grupului Mainfreight pentru servicii integrate de logistică. De asemenea, compania aşteaptă la finalul anului o creştere cu 10 procente a cifrei de afaceri, în condiţiile în care, pe termen mediu, se are în vedere extinderea depozitului din Ploieşti cu 25%, până la 20.000 mp. Pentru 2014, au fost bugetate investiţii în valoare de 0,8 milioane euro, în reînnoirea parcului auto, utilarea şi echiparea spaţiilor de depozitare existente, precum şi în creşterea capacităţilor de depozitare.
Rezultate foarte bune din transport în 2014
În prezent, flota Wim Bosman este de 40 de camioane, utilizate în special în trafic internaţional, mai ales în condiţiile în care pe segmentul intracomunitar au fost dezvoltate parteneriate cu clienţi noi. „Strategia noastră este să folosim flota proprie în special în zona de transport internaţional şi pentru clienţi care solicită un nivel foarte ridicat al calităţii serviciilor. Aproximativ 10-15% din activitatea noastră de transport este derulată prin intermediul flotei proprii, iar în rest folosim subcontractori, pe care îi audităm şi îi ajutăm să se dezvolte, cărora le garantăm un parteneriat pe termen lung“, a explicat Daniel Tănase, director de operaţiuni în cadrul Wim Bosman România. El a subliniat că 2014 a fost până acum un an foarte bun pentru companie pe segmentul de transport. Wim Bosman, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de logistică, transporturi şi comisionare vamală, a numărat, în 2013, peste 450 de clienţi din mai multe segmente de piaţă precum FMCG, automotive, electronice şi oil&gas.
Compania face parte din grupul olandez Wim Bosman, companie cu prezenţă internaţională, activă cu 23 de divizii în nouă ţări şi o cifră de afaceri anuală de peste 250 milioane euro. Începând cu 2011, Wim Bosman a devenit subsidiara din Europa a Mainfreight, grup logistic neozeelandez prezent în Oceania, Asia, USA şi Europa prin 221 filiale, peste 5.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de 950 milioane euro.
Emil Ion, Managing Director Wim Bosman:
„Intenţionăm să dezvoltăm spaţii de depozitare noi în ţară. Într-o primă fază, vorbim despre spaţii închiriate, pentru ca apoi să intre în discuţie o investiţie a grupului în spaţii proprii. Ne uităm cu foarte mare atenţie la Cluj.“
Meda BORCESCU
meda.borcescu@ziuacargo.ro