Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, a anunţat, marţi, la ieşirea din Tribunalul Braşov, unde se judecă procesul “Motorina”, că a suplimentat plângerea dpusă la CSM împotriva procurorul de caz Marian Drilea, afirmând că dosarul a fost constituit din “joaca” anchetatorului braşovean de la DIICOT. Blejnar este judecat în acest dosar alături de alte 16 persoane pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu evaluat, până acum, la aproape 22 de milioane de lei. Marţi, instanţa a fixat un nou termen pentru 4 decembrie, din lipsă de procedură, după ce societăţile comerciale implicate în acest dosar nu şi-au stabilit mandatari care să îi reprezinte în instanţă.
“Am suplimentat plângerea chiar zilele trecute. Am făcut o sesizare împotriva procurorului prima dată în 2010. După aceea, în septembrie 2012, iar acum, în octombrie, am făcut un supliment la plângere. Nu am primit până acum niciun răspuns. O să primesc, aşa cum am primit şi în 2010. Sper să nu fie de asemenea manieră ca răspunsul din 2010, că nu a înclălcat legea. Că asta se dovedeşte, că a înclălcat legea”, a spus Blejnar.
La termenul de luna trecută în acest dosar, fostul şef al ANAF l-a acuzat de abuz de autoritate pe procurorul de caz Marian Drilea, spunând că a făcut o plângere la CSM împotriva acestuia, în care a prezentat toate elemnetele pentru a-şi susţine ideea că acesta are o problemă personală cu el.
“Cunoaşteţi cu toţii conflictul meu de notorietate cu Victor Ponta şi aţi văzut că datele sunt publice pe site-urile de specialitate. O să vedeţi că, din 2007 pană în 2011, acest procuror a participat în calitate de copilot la curse din campionatele de raliuri. Poate încearcă să dobândească notorietate”, a afirmat Blejnar.
Sorin Blejnar a mai spus că procurorul ar fi încercat în 2009, când el era şef al ANAF, să obţină un post de director adjunct la Vama Braşov. “Nu l-am acceptat pentru că era cercetat penal, dar eu am încredere că instanţele sunt corecte, ceea ce nu cred despre acest procuror de caz. Cred că procurorii din România sunt cinstiţi, dar mai sunt şi excepţii”, a adăugat Blejnar.
Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) verifică dacă procurorul Drilea a respectat procedurile atunci când a ataşat la dosar stenograma unei convorbiri telefonice dintre Blejnar şi preşedintele Traian Băsescu, deşi aceasta nu are nicio legătură cu dosarul.
Despre proces, Blejnar a spus că “era evident că se va amâna, pentru că era o lipsă de procedură”. „Avem următorul termen în 4 decembrie, vom fi din nou aici, vom prezenta toate dovezile şi toate înscrisurile care să ateste că nu am nicio implicare în acest dosar şi că a fost doar o joacă a acestui procuror”, a afirmat Blejnar la ieşirea din sala de judecată.
El susţine că nu îi convin aceste amânări, deoarece vrea ca procesul să se judece cât mai repede şi să-şi poată demonstra „în faţa naţiunii române” nevinovăţia. “Dar deocamdată nu am ce să fac, respect deciziile instanţelor de judecată. Sunt un om responsabil, am muncit în sistemul public românesc. Nu am nimic de comentat”, a adăugat Blejnar.
Fostul şef al ANAF a mai spus că este trist că niciun reprezentant al ANAF nu a fost în sală pentru a-şi apăra cauza: “Ar fi trebuit să fie aici, să-şi apere cauza. Eu nu ştiu dacă în dosarul ăsta este prejudiciu sau nu este prejudiciu. Asta vor stabili până la urmă instanţele de judecată”. (M.S.)