10 milioane de kilometri, cu Hyundai XCIENT

Camioanele electrice grele XCIENT Fuel Cell de la Hyundai au depășit, recent, o distanță însumată de 10 milioane de kilometri în utilizarea elvețiană – o dovadă a fiabilității pe termen lung a tehnologiei celulelor de combustibil cu hidrogen.

XCIENT Fuel Cell a fost exportat, deja, în 10 țări.

Distanța respectivă a fost acoperită în doar trei ani și opt luni, de când XCIENT Fuel Cell a început operațiunile în Elveția, în octombrie 2020. În prezent, un total de 48 de camioane XCIENT Fuel Cell sunt în funcțiune în Elveția.

XCIENT Fuel Cell este alimentat de două seturi de celule de combustie de 90 kW (putere totală de 180 kW) și un motor electric de 350 kW, oferind o autonomie maximă de peste 400 km.

În comparație cu o flotă de camioane diesel obișnuite, care ar emite aproximativ 6.300 de tone de dioxid de carbon pe o distanță acumulată de 10 milioane de kilometri, camionul electric XCIENT Fuel Cell oferă o reducere semnificativă a emisiilor de carbon.

Se estimează că această reducere este echivalentă cu cantitatea de carbon absorbită anual de aproximativ 700.000 de conifere sau crearea unei păduri de pini care acoperă 508 hectare. Toate camioanele grele XCIENT Fuel Cell care operează în Elveția folosesc doar „hidrogen verde”, nefiind emis carbon în timpul procesului de producție.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.