Ballard oferă noi pile electrice

Cel mai recent modul de înaltă performanță al furnizorului canadian de celule de combustibil pentru vehicule grele, scalabil de la 120 la 360 kW, își va face debutul european la IAA Transportation 2024, în septembrie.

Instalația de producere a curentului este compactă, însă bateriile sunt foarte voluminoase.

Modulul compact FCmove-XD oferă o soluție ideală pentru camioanele grele, oferind o platformă de integrare ușoară pentru producîtorii și carosierii de autovehicule.

Acesta este proiectat pentru a oferi performanțe bune – cu o autonomie de rulare de până la 800 km care completează o densitate de putere volumetrică foarte mare pentru industria de camioane la nivel mondial.

Gama FCmove de module de pile de combustie grele dezvoltate și comercializate de Ballard, se pare că sunt cele mai longevive celule de combustie aflate în funcțiune.

Aceste produse inovatoare au parcurs peste 200 de milioane de kilometri în lumea reală și demonstrează performanțe de vârf, cu o durată de viață a instalației de peste 25.000 de ore și o fiabilitate de 98% a modulelor.

Modulul de bază de celule de combustibil scalabil de 120 kW integrează ieșirea DC/DC, permițând înserierea a până la trei module care furnizează 360 kW, funcționând ca un singur motor cu o singură interfață.

Un controller integrat încorporează convertorul DC/DC, invertorul compresorului de aer și o unitate de distribuție a energiei.

Designul celulei de combustie a dus la o reducere cu 33% a pieselor și o scădere cu 25% a dimensiunii în comparație cu modulele anterioare.

FCmove-XD este proiectat să se încadreze în locul unui motor diesel. Până la două unități (240 kW) pot fi instalate longitudinal în compartimentul motor al unui camion greu, păstrând un acces ușor pentru service și întreținere.

Quantron a integrat două module din producția precedentă de 120 kW în camionul său electric cu pile de combustibil QHM AERO de 44 de tone.

QHM AERO oferă o autonomie de până la 700 km, o capacitate de stocare a hidrogenului de peste 50 kg și o capacitate a bateriei de 120 kWh.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.