Farizon Auto prezintă o nouă baterie puternică, pentru vehicule comerciale

Bateria inovatoare de la Farizon Auto promite o durată de viață de 10 ani și 800.000 km, încapsulată într-o carcasă subțire de 150 mm. Primul vehicul care va dispune de această baterie va fi duba comercială V7E, urmând să fie echipate și alte modele, precum Farizon V6E Plus.

Farizon Auto vrea să devină unul dintre primii trei furnizori de utilitare electrice din Europa.

Farizon Auto este o subsidiară a grupului auto chinez Geely. Compania a introdus recent noua sa baterie comercială, numită „Black Tortoise Battery”. Noua baterie îi oferă lui Farizon V7E o autonomie estimată de 300 km.

Farizon V7E

Această baterie vine cu un sistem de încărcare rapidă cu răcire cu lichid, capabil să gestioneze peste 6.000 de cicluri de încărcare per celulă. Sistemul se mândrește cu o eficiență energetică de până la 97,86%. Deși chimia exactă a bateriei nu a fost dezvăluită, este probabil un pachet LFP.

Fondată de Geely în 2016, Farizon Auto se concentrează pe dezvoltarea și vânzările de vehicule comerciale electrice în China. Farizon Auto plănuiește să se extindă în Europa, urmărind să devină unul dintre cei mai importanți trei furnizori de utilitare electrice de marfă de pe continent.

Până în prezent, Farizon a livrat peste 100.000 de vehicule, în Europa, Asia-Pacific, America de Sud și Orientul Mijlociu. Primul lot de Farizon V6E a fost livrat, în Turcia, la începutul acestui an.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.