Germania nu va mai acorda subvenții pentru camioane electrice

Guvernul Federal din Germania a confirmat încheierea programului KsNI de subvenții pentru camioane electrice și infrastructura de încărcare asociată.

Potrivit presei locale, anunțul a fost făcut ca răspuns la o interpelare parlamentară. „Nu sunt planificate noi runde de subvenții pentru camioane și autobuze electrice sau infrastructura asociată”, se arată în răspunsul Guvernului.

Totuși, proiectele deja aprobate vor fi finanțate complet, în cadrul bugetului Ministerului Federal de Transport (BMDV) pe anul 2024.

Guvernul motivează întreruperea subvențiilor prin necesitatea consolidării bugetului federal. Oficialii spun că achiziția de vehicule comerciale prietenoase cu mediul este stimulată în continuare, datorită stabilirii unui cadru legal adecvat.

Un exemplu este taxa de drum cu tarife în funcție de emisiile de CO2. De asemenea, guvernul german citează diverse studii științifice și declarații publice ale producătorilor de vehicule care arată că, în anii următori, se va ajunge la o paritate de costuri între camioanele diesel și cele electrice cu baterii.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.