HYUNDAI. Probleme cu apa

În urma plângerilor ecologiștilor, o agenție federală din SUA va reexamina un permis de mediu pentru fabrica de vehicule electrice Hyundai, în valoare de 7,6 miliarde de dolari, din Georgia. Plângerea s-a concentrat pe faptul că autoritățile de reglementare nu au reușit să evalueze, în mod corespunzător, impactul fabricii asupra aprovizionării locale cu apă.

Hyundai Ioniq 5

Plângerile în sine se referă în mod specific la cererea inițială pentru proiect, fără a menționa niciodată planul de a extrage până la 25 de milioane de litri de apă pe zi din acviferul subteran local, cea mai mare sursă regională de apă potabilă.

Acest lucru a fost descoperit atunci când Divizia pentru Protecția Mediului din Georgia a luat în considerare o propunere pentru patru noi puțuri de apă, determinând Corpul de Armată să revizuiască constatarea sa, că proiectul ar avea „impacturi neglijabile”.

În ciuda reexaminării plângerilor, Corpul de Armată nu a ordonat nicio întârziere sau întrerupere a construcției pe șantierul uzinei ca urmare a reevaluării autorizației sale.

Ancheta în desfășurare nu este de natură să afecteze deschiderea fabricii, cel puțin din punct de vedere legislativ.

Agenția de Mediu din Georgia a emis anterior proiecte de autorizații pentru cele patru puțuri pentru a furniza cantitatea de apă în procesul de producție ale Hyundai.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.