Încărcare grăbită de Allego

Allego va introduce o taxă de blocare la stațiile sale de încărcare din Europa, începând cu 1 iulie. Se va aplica după 45 de minute de încărcare și va fi în jur de 25 de cenți pe minut – suma exactă depinde de țară.

Compania spune că această taxă asigură tuturor șoferilor de vehicule electrice acces echitabil și în timp util la stațiile de încărcare. Odată cu creșterea rapidă a pieței și creșterea cererii pentru infrastructura de încărcare, încărcătoarele trebuie utilizate eficient. Taxa de depășire a șederii își propune să prevină sesiunile de încărcare prelungite, care ocupă încărcătoarele mai mult decât este necesar, asigurând o distribuție mai echitabilă a resurselor.

În timp ce alți furnizori percep adesea taxe de blocare la stațiile DC după 60 de minute de încărcare, Allego a optat în mod deliberat pentru 45 de minute. Cu o baterie de 70 kWh, un proces de încărcare de la zece la 80% durează aproximativ trei sferturi de oră, la o putere medie de încărcare de 65 kW. Această durată este un punct de referință rezonabil, bazat pe capacitățile actuale ale vehiculelor EV. Cu alte cuvinte, mașinile electrice mai vechi, care s-ar putea încărca mai lent, s-ar putea să nu fi atins starea de încărcare de 80% înainte de a fi nevoite să plătească taxe de întârziere, după 45 de minute. Dacă procesul de încărcare este început la un punct de încărcare Allego folosind un alt serviciu de încărcare, se aplică tarifele și condițiile acestuia din urmă.

Există un alt aspect unic al „taxei de depășire a șederii” în Țările de Jos: aici, taxa de 0,25 euro se percepe și la stațiile de încărcare AC operate de Allego – nu pe minut, ci pe oră. Ar trebui să convingă șoferii care își încarcă mașina pe termen lung de la stațiile de încărcare să își regândească comportamentul.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.