Librec – uzină de reciclare a bateriilor, în Elveția

Compania Librec construiește prima mare fabrică de reciclare a bateriilor de mașini electrice din Elveția. În acest scop, a fost construită o nouă hală, pe locul unei foste fabrici de hârtie.

sursa: Librec

De la sfârșitul lunii octombrie, Librec plănuiește să recicleze 12.000 de tone de baterii de mașini electrice pe an, în Biberist.

Pe măsură ce numărul de mașini electrice crește, crește și nevoia de reciclare a bateriilor acestor mașini. Reciclarea bateriilor oferă, prin urmare, posibilitatea de a produce cel puțin câteva baterii noi de mașini electrice din materiale refolosite și, astfel, de a atenua oarecum problema. După livrare, bateriile sunt mai întâi descărcate complet. Energia obținută în acest fel urmează să fie utilizată pentru instalația de reciclare și acoperă, astfel, o treime din necesarul de energie.

Librec vrea să recicleze bateriile de la toți producătorii. Odată ce energia lor a fost descărcată, bateriile vor fi demontate. În funcție de producător, trebuie slăbite până la 70 de șuruburi. Bateria este, apoi, mărunțită și uscată. Pulberea rezultată, cunoscută sub numele de masă neagră, poate fi folosită pentru a produce baterii noi. Se acordă o atenție deosebită siguranței la incendiu în fabrică, fiecare baterie fiind procesată într-o zonă închisă, izolată de celelalte baterii din fabrică.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.