Panouri solare, pentru camioanele din Africa de Sud

Dezvoltarea a stațiilor de încărcare în afara rețelei pentru vehicule electrice în Africa de Sud prinde contur. Primele stații de încărcare ar trebui să fie gata în aproximativ un an. Acestea vor fi alimentate cu energie solară generată local.

Sistemele fotovoltaice ocupă o mare parte a spațiului din fiecare centru de încărcare.

În calitate de inițiator al acestor centre de încărcare din afara rețelei, Zero Carbon Charge a ajuns la un acord cu guvernul provinciei Free State din Africa de Sud, cu privire la un proiect de aproximativ 220 de milioane de euro, pentru a înființa 15 stații de încărcare pentru mașini electrice și șapte pentru camioane electrice.

Aproximativ 3 milioane de oameni trăiesc în Free State din Africa de Sud, unde principalele sectoare economice sunt agricultura și mineritul. Lansarea stațiilor de încărcare menționate mai sus va fi finalizată până în septembrie 2025 și marchează începutul construcției unui total de 240 de stații de încărcare independente de rețeaua de distribuție a energie – câte 120 pentru mașini electrice și 120 pentru camioane electrice.

Guvernul Free State a comentat că recunoaște Zero Carbon Charge ca un partener privat important, „care va crea nu numai stațiile de încărcare din afara rețelei de distribuție, dar care va aduce beneficii socio-economice, cum ar fi înființarea de locuri de muncă și dezvoltarea competențelor”.

Conform Zero Carbon Charge, designul arhitectural și planurile de construcție pentru locațiile de încărcare includ tehnologia de încărcare ultra-rapidă, în combinație cu baterii modulare dezvoltate în China.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.