Porsche investește în Varta

Porsche a fost de acord să achiziționeze un pachet majoritar de acțiuni în V4Drive Battery. Este un aspect major al conceptului de restructurare al companiei-mamă, pe care Porsche îl va sprijini și cu investiția de 30 de milioane de euro.

foto: Porsche AG

Varta a convenit asupra unui concept de restructurare cu creditori „strategici”, a anunțat societatea pe acțiuni germană. Măsurile vor „reduce obligațiile financiare existente cu 285 de milioane de euro, de la 485 la 200 de milioane, în viitor”. Acesta prevede intrarea în calitate de noi acționari a unei companii controlate de acționarul majoritar al Varta, Michael Tojner, și a Porsche.

Împreună, vor oferi „60 de milioane de euro în capitaluri proprii”, explică Varta. Fiecare dintre companiile menționate mai sus va suporta 50% din sumă. Creditorii existenți vor oferi încă 60 de milioane de euro. Conceptul de reorganizare va asigura finanțarea Varta AG până la sfârșitul anului 2027.

Pe lângă furnizarea de capital suplimentar, Porsche va prelua acțiunile majoritare în filiala de baterii a Varta, V4Drive. Cu toate acestea, acesta din urmă este încă „supusă aprobărilor antitrust în diferite țări”, după cum subliniază Porsche. În această companie, Varta grupează afacerile pentru celule rotunde litiu-ion de format mare, care sunt utilizate în propulsia hibridă de performanță a Porsche 911 Carrera GTS.

În iulie a fost anunțat că Porsche explorează o investiție în Varta pentru a asigura lanțul de aprovizionare pentru 911 Carrera GTS. Acum este sigur că producătorul de mașini sport va achiziționa un pachet majoritar de acțiuni la V4Drive în cadrul unei majorări de capital și va finaliza construcția unei a doua fabrici pentru aceste celule în Nördlingen (Bavaria). Fabrica va fi apoi pusă la dispoziția companiei. 

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.