Propulsia cu hidrogen din Franța ia amploare

În urma anunțurilor inițiale, conform cărora primele vehicule modernizate de Hyliko au trecut de procesul de omologare și au fost puse în circulație, noul start-up continuă cu prezentarea primului centru de excelență pentru hidrogen pentru vehiculele comerciale din Franța, în Villabé, la 30 km sud de Paris.

În total, aproximativ cinci vehicule – trei vehicule grele pentru transport marfă modernizate de Hyliko și două vehicule de la producătorul coreean Hyundai – vor folosi respectiva instalație de încărcare începând din această vară, formând cea mai mare comunitate de utilitare cu hidrogen din Franța și marcând adevăratul început al lanțului de alimentare cu hidrogen pentru transportul mărfurilor.

La câteva săptămâni după ce primele camioane cu hidrogen modernizate cu H2 au început să opereze comercial, pentru Point P, cu transportatorii Berto Group și Labatut, iar pentru Toyota cu grupul Bert&You, reprezentanții Hyliko – liderul mobilității cu emisii zero pentru vehiculele grele de marfă – au oferit informații despre aceste vehicule.

De asemenea, ei și-au prezentat centrul de excelență pe hidrogen, dedicat vehiculelor grele de marfă. Centrul, care urmează să fie deschis oficial în septembrie anul viitor, marchează un punct de cotitură în istoria decarbonizării și a atingerii neutralității carbonului pentru transport.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.