Stații de încărcare Schneider Charge, pentru sectorul rezidențial

Schneider Electric a lansat noua sa gamă de stații de încărcare pentru vehicule electrice, Schneider Charge, dedicată sectorului rezidențial.

Stațiile sunt disponibile în mai multe variante, cu cablu, monofazate și trifazate, de 7,4 sau 11kW sau cu priză T2S, care poate fi alimentată atât monofazat cât și trifazat și a cărei putere poate fi reglată la 7,4 kW,11 kW sau 22 kW, informează compania, într-un comunicat transmis ZIUA CARGO.

Totodată, noile stații de încărcare sunt compatibile cu protocolul de comunicație OCPP 1.6J și pot fi gestionate atât prin aplicații dedicate, cât și prin aplicații ale furnizorilor de energie sau ale operatorilor de sisteme fotovoltaice.

Un exemplu de aplicație testată este Monta, gratuită, ce oferă funcționalități avansate precum monitorizarea, programarea încărcării, funcțiile start/stop, vizualizarea nivelului bateriei vehiculului și optimizarea costurilor.

Cu ajutorul dispozitivului „anti tripping”, un echipament pentru managementul încărcării, puterea furnizată către stația de încărcare poate fi adaptată în funcție de consumul în timp real din restul locuinței, asigurând astfel continuitatea alimentării cu energie și evitând suprasolicitarea rețelei electrice de acasă. 

Mobilitatea electrică sustenabilă reprezintă viitorul transportului și un pas esențial către un mediu mai curat. Stațiile de încărcare Schneider Charge, dedicate sectorului rezidențial, sunt concepute pentru a oferi soluții eficiente, economice și ușor de utilizat. Cu ajutorul lor, punem la dispoziția utilizatorilor un mod simplu de a-și încărca vehiculele electrice, oferindu-le tehnologie avansată și accesibilă pentru un stil de viață mai flexibil și mai verde, a declarat Lucian Ene, director de vânzări Tablotieri și Contractori Schneider Electric România.

Infrastructura în creștere a vehiculelor electrice le oferă utilizatorilor posibilitatea de a fi proactivi în ceea ce privește abordarea încărcării. Aplicațiile mobile pot localiza încărcătoarele publice din apropiere și pot oferi opțiuni de încărcare convenabile și fiabile.

Utilizarea unui sistem de management al energiei asigura că cea mai mare parte a încărcării are loc în afara orelor de vârf. Iar analizând alte încărcături din instalația electrică, consumatorii pot echilibra încărcarea pentru a evita creșterile cererii, mai ales în perioadele de vârf.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.