Stocare energie pe termen lung

Viitorul apropiat al energiei se joacă în stocare, fie că este vorba de electricitate, hidrogen, gaz lichefiat sau altele.

Departamentul de Energie al SUA (DOE) a aprobat până la 325 de milioane de dolari pentru 15 proiecte în 17 state și o „națiune tribală”, pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor de stocare de lungă durată (LDES) a energiei.

Aceste proiecte demonstrative vor crește controlul comunității asupra sistemelor locale de energie, vor atenua riscurile asociate cu întreruperile rețelei și vor ajuta comunitățile să dezvolte sisteme energetice fiabile și accesibile.

Anunțul va ajuta DOE să-și realizeze obiectivul de a reduce costul de stocare de lungă durată cu 90%, până în 2030.

Programul de demonstrații finanțează o serie de tipuri diferite de tehnologii, menite să depășească barierele tehnice și instituționale din calea implementării la scară largă a sistemelor de stocare, în diverse zone geografice și climate.

Proiectele selectate vor include o gamă de soluții de stocare zilnice (10 până la 36 de ore) și pe mai multe zile (36 până la 160+ ore), care pot minimiza frecvența și durata întreruperilor de alimentare, cauzate de evenimente precum vremea severă sau atacurile cibernetice pe rețea.

Unele proiecte selectate caută să urmărească abordări inovatoare în ceea ce privește reutilizarea și reciclarea bateriilor vechi, susținând industria vehiculelor electrice.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.