Tesla vrea să aducă modelul electric Semi în Europa

Un anunț de recrutare postat de Tesla oferă încă un indiciu că americanii plănuiesc aducerea camionului electric Semi Truck și în Europa.

Încă de la prezentarea inițială, Tesla a anunțat că Semi va fi adus și în Europa. Din cauza incertitudinilor provocate de numeroasele amânări ale începerii producției, intenția americanilor nu a fost luată prea în serios.

Acum, un anunț de recrutare postat de Tesla arată că producătorul vrea cu adevărat să vină pe continentul european. Potrivit anunțului, Tesla caută un șef de dezvoltare a afacerii pentru Semi Truck în regiunea EMEA.

El va avea sediul la Berlin sau Amsterdam și va fi responsabil cu găsirea de clienți pentru Tesla Semi. De asemenea, va trebui să determine specificațiile adecvate pentru Europa, în funcție de nevoile companiilor locale.

Acesta este un nou indiciu că Tesla pregătește debarcarea în Europa și în segmentul de camioane. Americanii vor aduce Semi Truck și la expoziția IAA 2024 de la Hanovra, unde camionul electric va fi disponibil și pentru teste.

Până acum, Tesla nu a început producția de serie în SUA. Doar câteva zeci de unități au fost livrate către Pepsi, companie care pare foarte mulțumită de operațiunile cu noile camioane electrice.

Semi se află practic încă în starea de prototip, așa că multe date tehnice nu sunt cunoscute, precum capacitatea bateriei. Astfel, nu putem face o comparație directă cu modelele electrice ale producătorilor europeni.

Știm doar că Tesla dispune de tehnologia necesară pentru a concura cu succes pe piața europeană a autoturismelor electrice. De asemenea, rămâne de văzut cum vor aprecia șoferii europeni cabina neobișnuită a lui Semi, cu poziție de condus centrală.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.