UrbanLink comandă 20 de eVTOLs de la Lilium

Startup-ul bavarez de taxiuri zburătoare electrice Lilium a primit o comandă de la UrbanLink pentru 20 de avioane Lilium, cu o opțiune pentru încă 20. Compania aeriană intenționează să-și ofere serviciul cu aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală în Florida, începând cu 2026.

Taxiurile aeriene electrice au devenit o realitate, cel puțin în Florida.

Potrivit lui Lilium, avionul cu raza sa de acțiune strictă ar trebui să poată îndeplini viziunea companiei din Florida. Scopul este de a conecta marile orașe, cum ar fi Miami, West Palm Beach, Boca Raton și Fort Lauderdale cu propriul serviciu eVTOL.

Pentru a realiza acest lucru, UrbanLink a comandat o flotă de 20 de eVTOL-uri de la Lilium. Acordul include, de asemenea, plata pentru avioanele Lilium înainte ca acestea să fie livrate. Există, de asemenea, o opțiune pentru livrarea a încă 20 de unități. Nu a fost specificată nicio valoare a comenzii. Cu toate acestea, este prima dată când o companie achiziționează aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală și nu doar investește în producător.

Utilizarea vertiporturilor este, de asemenea, planificată pentru serviciul UrbanLink. Acestea sunt locuri de decolare și aterizare pentru aeronavele electrice care decolează și aterizează vertical, cum ar fi taxiurile aeriene și dronele. Încă nu se știe când și unde vor fi construite acestea. UrbanLink se așteaptă ca procesul de certificare să înceapă în al patrulea trimestru al anului 2025, sub rezerva tuturor aprobărilor FAA și DOT. Operațiunile de zbor sunt programate să înceapă în vara anului 2026.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.