WEVC are eCV1 gata de producție

Startup-ul britanic, Watt Electric Vehicle Company (WEVC) a prezentat duba electrică eCV1 în versiunea sa gata de producție și intenționează să înceapă fabricația în 2026.

WECV desfășoară, în prezent, un program de testare a durabilității eCV1 și ar putea începe livrările în 2026.

Producția WEVC eCV1 se află pe platforma Passenger And Commercial EV Skateboard (PACES), care respectă reglementările ISO și standardele europene de tip pentru serii mici.

Furgoneta electrică își integrează modulele bateriei în structura sa, ceea ce îi conferă mai multă rigiditate, economisește greutate și maximizează capacitatea de încărcare utilă.

WEVC eCV1 este disponibil în versiuni de 3,5 tone și 4,5 tone, cu capacități de încărcare utilă de top, cea din urmă capabilă să transporte până la 1.750 kg. WEVC nu a dezvăluit încă detaliile despre performanța, autonomia și timpul de încărcare.

Cu toate acestea, ca și în versiunea prototip, bateriile pot avea o capacitate de stocare a energiei de 110 kWh. În acest caz, noua dubă electrică poate oferi o autonomie de aproximativ 370 km.

La fel ca prototipul inițial, versiunea de serie iese în evidență față de alte furgonete electrice prin poziția sa unică de conducere, care este în centru.

WECV spune că modificările pe care le-a făcut pentru modelul final au dus la o vizibilitate de neegalat pentru șofer.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.