ZM Trucks debutează

Cea mai nouă marcă de camioane cu zero emisii din America de Nord, ZM Trucks, și-a făcut debutul. ZM Trucks, marca occidentală a producătorului japonez de camioane ZO Motors, a introdus cinci modele de camioane, care se așteaptă să fie puse în vânzare înainte de sfârșitul anului 2024.

ZM are toată propulsia și electrica montate sub nivelul șasiului.

Potrivit mărcii, fiecare model ZM Trucks este optimizat pentru nevoile pieței locale, va fi asamblat în America de Nord și va fi în conformitate cu toate reglementările nord-americane, folosind platforme care și-au dovedit eficiența pe piață, care au acumulat milioane de kilometri de condus în lumea reală.

Concret, ZM Trucks oferă ZM4, cu sarcină utilă de 2,6 t și autonomie de 242 km. ZM8 este echipat cu cea mai mare cabină din industrie, cu podea plată, autonomie de 260 km și sarcină utilă de 5.850 kg. Camionul dispune și de versiunea FCEV, cu o autonomie de până la 300 km și pile electrice cu o putere de de 110 kW. ZM22 este un șasiu EV complet proiectat cu baterii HV în cadru, de 264 kWh, și o punte motoare electrică cu două viteze, capabilă să producă o putere de vârf de 500 kW.

ZM Trucks oferă o încărcare eficientă din punct de vedere al costurilor, făcând conducerea vehiculului electric cu baterii fără probleme, cu soluții de încărcare în curent alternativ de 20 kW, alături de opțiunile standard de încărcare de curent continuu. Un circuit standard de 220 V/100 A va permite încărcarea peste noapte.

Dincolo de vânzările de camioane, ZM Trucks oferă soluții complete de transport, inclusiv service, diagnosticare, asistență pentru piese și un sistem de management al flotei bazat pe cloud, conceput pentru a optimiza șoferii și rutele, toate concentrate pe reducerea costului pe distanță.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.