Gebrüder Weiss și-a extins centrul logistic din Budapesta

Compania de transport și logistică Gebrüder Weiss și-a extins centrul logistic din Dunaharaszti, în apropiere de Budapesta.

Gebrüder Weiss și-a extins centrul logistic de lângă Budapesta cu încă 10.000 de metri pătrați. (Sursa: Gebrüder Weiss / Deák)

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Noul hub logistic se întinde pe 10.000 de metri pătrați și include spații de birouri, o unitate de manipulare și un depozit de tip high-bay. În acest fel, compania creează o capacitate suplimentară de depozitare pentru clienții săi. În plus, în viitor, toate serviciile de livrare la domiciliu pentru zona extinsă a Budapestei vor fi operate din această locație. Volumul investiției se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro.

În fața noului depozit automatizat (de la stânga): Wolfram Senger-Weiss, CEO, Balint Varga, Managing Director Ungaria, și Thomas Schauer, Regional Manager Europa Centrală și de Sud-Est (toți parte a companiei Gebrüder Weiss). (Sursa: Gebrüder Weiss / Deák)

„Extinderea hub-ului din apropiere de Budapesta oferă premizele pentru o creștere accelerată în viitor. Creșterea producției industriale, în special în sectoarele auto și electric, înseamnă că cererea de servicii de transport și logistică este de așteptat să crească în următorii ani”, a explicat Wolfram Senger-Weiss, CEO al Gebrüder Weiss.

Noua hală de transbordare. (Sursa: Gebrüder Weiss / Deák)

„Am deschis prima noastră filială din Europa Centrală și de Est în Ungaria în 1989. De atunci, țara a devenit un nod important pentru transportul de mărfuri între piețele noastre principale din regiunea Mării Neagre, Balcani, Marea Adriatică și Europa de Vest. Astăzi, organizația noastră este un pionier în automatizare și transport durabil pe segmentul său, în Ungaria”, a completat acesta.

Noul complex logistic include spații de birouri, o hală de transbordare și un depozit înalt. (Sursa: Gebrüder Weiss / Deák)

Tehnologie inteligentă pentru o mai mare eficiență

Hub-ul a fost, de asemenea, modernizat odată cu această investiție, depozitarea, fluxul de materiale și picking-ul fiind acum în mare măsură automatizate folosind noul sistem AutoStore. Mărfurile sunt depozitate în recipiente de plastic stivuite într-un sistem de tip cadru. Roboții transportă containerele la stațiile de lucru unde mărfurile sunt ridicate pentru expediere.

Sistemul fotovoltaic furnizează energie electrică pentru autoutilitarele din zona de livrare la domiciliu (Sursa: Gebrüder Weiss / Deák)

„Acest lucru economisește timp, spațiu și energie”, a declarat Thomas Schauer, director Regional Europa Centrală și de Sud-Est în cadrul Gebrüder Weiss. „Atingem un nivel și mai mare de eficiență în modul în care camioanele și containerele sunt utilizate. Sistemul integrat de măsurare și scanare 3D măsoară articolele ambalate în timp ce acestea sunt încă pe stivuitor. Prin stabilirea dimensiunii și greutății acestor articole, putem folosi în mod optim spațiul disponibil”, a mai afirmat acesta.

Noul complex logistic include spații de birouri, o hală de transbordare și un depozit înalt. (Sursa: Gebrüder Weiss / Deák)

Energie „verde” și livrare cu zero emisii

Majoritatea energiei necesare clădirilor și vehiculelor electrice este furnizată de un sistem fotovoltaic cu o putere de până la 354 kWp. „Folosim energia solară pentru a opera vehicule de livrare prin serviciul Home Delivery”, a explicat Balint Varga, managing director Gebrüder Weiss Ungaria. „Folosim camioane electrice pentru a livra mobilier, electronice de larg consum și electrocasnice comandate online de către clienții finali din Budapesta și alte orașe mari. Acest lucru ne permite să reducem emisiile de CO2 cu aproximativ 12,5 tone pe lună”, a mai adăugat Balint Varga.

(Sursa: Gebrüder Weiss / Deák)

Gebrüder Weiss este prezentă în Ungaria, începând cu 1989, și oferă astăzi servicii complete de logistică în șase locații – pe lângă Budapesta, se mai numără și Győr, Zalaegerszeg, Pécs, Szeged și Polgár (cu 450 de angajați), de la transport terestru la transport aerian și maritim, până la logistică și depozitare. O extindere suplimentară este planificată, pentru 2026, în Győr, unde urmează să fie construit un terminal complet nou.

(Sursa: Gebrüder Weiss / Deák)
(Sursa: Gebrüder Weiss / Deák)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.