Al 15-lea raport ESG al Hankook

Producătorul de anvelope premium Hankook prezintă raportul său ESG, pe 2023/24 activitățile și performanțele vizavi de managementul sustenabil pentru 2023, precum și strategiile pe termen mediu și lung ale companiei.

Raportul, a cărui publicare a început în 2010, a ajuns acum la ediția cu numărul 15 și evidențiază realizări importante obținute în trei categorii principale: lanțuri valorice ecologice, produse sustenabile și implicare cu responsabilitate în totalitate asumată. Aceste realizări pornesc de la viziunea ESG (Environmental Social Governance = mediu, social, guvernanță) a Hankook: „Inovație pentru un viitor sustenabil”.

Hankook a adus îmbunătățiri constante sistemului său de management, pentru a asigura inovație sustenabilă și competitivitate în viitor. Compania a înființat încă din anul 2009 o comisie specială pentru responsabilitatea socială a companiei (Corporate Social Responsibility – CSR), predecesoare a comisiei de strategie ESG și a comitetului director din anul 2010.

În 2018, Hankook a prezentat prin intermediul declarației E.Circle o inițiativă strategică ce se concentrează pe o politică sustenabilă privind cauciucul natural și promovarea unui sistem de economie circulară axat pe protecția mediului înconjurător. În anul 2021, compania și-a consolidat și mai mult managementul său ESG și a structurat comitetul CSR sub noul nume ESG, regăsit în cadrul consiliului de administrație.

Raportul din acest an subliniază implicarea companiei vizavi de ESG, Hankook fiind unul dintre lideri la nivelul acestor inițiative. Reprezentanții subcomisiilor din cadrul comitetului director ESG al companiei își expun astfel planurile și obligațiile asumate pentru o sustenabilitate și mai ridicată.

În august 2023, Hankook a devenit prima companie de anvelope din Coreea de Sud recunoscută de către Science Based Targets Initiative (SBTi), pentru obiectivele sale privind reducerea emisiilor de carbon. Această inițiativă globală susține companiile în vederea stabilirii unor obiective în concordanță cu cele mai recente cunoștințe din domeniul cercetărilor climatice.

Până în 2030, Hankook dorește să reducă emisiile de gaze cu efect de seră din producție (sfera 1 și 2) cu 46,2% și emisiile din întregul lanț valoric (sfera 3) cu 27%, în comparație cu valorile pentru 2019. Ca obiectiv final se urmărește obținerea, până în 2050, a unui nivel zero de emisii nete. În anul 2023, Hankook a reușit să reducă emisiile de gaze de seră din producție (sfera 1 și 2) cu 12% și emisiile din întregul lanț valoric (sfera 3) cu 5%, în comparație cu valorile pentru 2019.

În plus, compania mai lucrează și la reducerea, pe termen mediu și lung, a tuturor emisiilor de gaze cu efect de seră din producție și din cele mai importante activități comerciale, inclusiv procurarea de materii prime, vânzare și investiții.

Pentru că managementul riscului privind biodiversitatea a căpătat din ce în ce mai multă importanță în ultimii ani, Hankook lucrează și la procese care reduc efectele activităților sale asupra diversității. Aceste procese se desfășoară în linie cu principiul „Locate, Evaluate, Assess, Prepare” (LEAP), propus de Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD), una dintre inițiativele internaționale ce urmăresc conservarea resurselor naturale.

Compania se implică de asemenea activ în diferite activități ce urmăresc protejarea diversității, printre care proiectul „Our Forest”, care presupune plantarea de copaci în grădinile școlilor pentru copii din categorii dezavantajate și centre de îngrijire pentru mame singure. În cadrul unui acord cu Arboreta and Gardens Institute (KoAGI) din Coreea de Sud, compania a realizat în fabrica sa din Daejeon, Coreea de Sud, o „Smart Wall Garden” și a inițiat programul „Make Your Own Pet Plant”.

Hankook utilizează cercetarea pentru tehnologii inovatoare în dezvoltarea de produse sustenabile, pentru viitor. Pentru a reduce efectele generate de produse pe parcursul întregii durate de viață, de la procurarea materiei prime, la producție și până la utilizare și eliminare la deșeuri, compania a realizat progrese semnificative pentru protejarea resurselor naturale și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Aceste rezultate au fost obținute datorită utilizării unor materiale ecologice, tehnologii de proces sustenabile, în timpul proiectării și procurării de materii prime.

Cu proiectul său de reciclare a anvelopelor vechi „re:move”, Hankook a implementat o strategie de management competitivă și sustenabilă. Din poziția sa de lider printre companiile care urmăresc mobilitatea ecologică, Hankook valorifică deșeurile din producția de anvelope pentru a realiza din acestea produse reciclate, precum încălțăminte, longboard-uri și articole de camping. Aceste produse constituie expresia viziunii ecologice a companiei și creează și plus-valoare la nivel social.

Mai mult, Hankook configurează un lanț de aprovizionare sustenabil, pune în practică managementul pentru drepturile oamenilor, aduce valoare pentru angajații săi și se implică activ în inițiative sociale, pentru susținerea comunităților locale și sprijinirea unui viitor sustenabil.

În anul 2022, compania a deschis o școală auto la Traffic Culture Institute din Daejeon, pentru a oferi copiilor dezavantajați o educație rutieră. Din 2013, Hankook promovează siguranța în trafic a copiilor și se implică pentru obținerea unor drumuri sigure spre școală.

Hankook mai sprijină de asemenea și activitățile voluntare ale angajaților săi, de exemplu, participarea la proiectul „Pădurea noastră” („Our Forest”). Compania concretizează implicarea sa socială în toate domeniile și în anul 2023 au fost depuse peste 10.000 de ore de activitate de voluntariat de către angajați.

Raportul ESG pentru 2023/24 al Hankook este disponibil în format PDF interactiv și include link-uri, pentru a crește accesibilitatea și ușurința de utilizare pentru părțile interesate. Raportul se poate accesa oricând și de oriunde, pe PC sau smartphone, aici: https://www.hankooktire.com/global/en/esg/esg-report.html

În final, producătorul de anvelope premium a primit în luna iulie distincții pentru managementul său sustenabil, pe termen lung. Revista TIME (din SUA) și platforma globală de date și business intelligence Statista au desemnat compania ca fiind una dintre cele mai sustenabile companii din lume pentru 2024 („World’s Most Sustainable Companies of 2024”). Mai mult, „The Financial Times” împreună cu Statista au desemnat Hankook ca fiind unul dintre liderii din Asia-Pacific în domeniul climei pentru 2024 („Asia-Pacific Climate Leaders 2024”).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.