Autostrada Craiova-Filiaşi: Primii 10,3 km, la licitație

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la ANAP, în 22 iulie, documentaţia pentru lansarea licitaţiei de construire a primului lot (10,3 km) al Autostrăzii Craiova-Filiaşi, care va avea 51 de km.

Acest prim lot de autostradă (parte componentă a drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu) va porni din Drumul Expres Craiova-Piteşti (în apropierea Văii Ursoaia, din comuna Gherceşti) şi va continua pană la Nodul rutier Craiova Nord, prin care se va asigură şi conexiunea cu DN65F.

Pe traseu se vor construi inclusiv 22 de lucrări de artă, printre care două viaducte în lungime de 314 metri fiecare şi un pasaj rutier de 384 metri, de o complexitate tehnică ridicată. De asemenea, vor fi realizate două parcări de scurtă durată (dotate cu minimum 8 staţii de încărcare pentru autoturismele electrice) și două noduri rutiere: Nodul rutier Gherceşti (la intersecţia cu Drumul Expres Craiova-Piteşti) şi Nodul Rutier Mischii (la intersecţia cu DN65C).

„Documentația prevede o durată maximă de 34 de luni (10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie). Anunţul de participare la licitaţia pentru acest contract, finanţat prin Programul Transport (PT) 2021-2027, va fi publicat după validarea documentaţiei transmisă la ANAP. La momentul respectiv va fi anunţată şi data-limită pentru depunerea ofertelor”, a anunțat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.