Caravana Reciclării, premiată la Gala Dezvoltăm România Sustenabil

Cu peste 100.000 de beneficiari din 8 județe în acest an, Caravana Reciclării Sustenabile, campanie derulată de OSCAR Downstream și Asociația PlaYouth, a fost premiată la Gala Dezvoltăm România Sustenabil pentru Țintele Atinse în cadrul Obiectivului de Dezvoltare Durabilă Quality Education. 

Organizat pentru al treilea an consecutiv, evenimentul prestigios reunește unele dintre cele mai reprezentative companii și inițiative de profil din România. Recunoașterea confirmă angajamentul OSCAR Downstream față de dezvoltarea durabilă și validează eforturile celui mai mare distribuitor independent de carburant din România în cursa contra-cronometru pentru un viitor sustenabil. 

În luna aprilie, Caravana Reciclării Creative a câștigat și premiul II la categoria Mediu în cadrul Romanian CSR Awards – Gala Companiilor Sustenabile. 

Dedicat cadrelor didactice și elevilor din învățământul preuniversitar, Caravana Reciclării Creative este un proiect național care încurajează reciclarea creativă a deșeurilor (upcycling) și conștientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător. 

După primele două ediții, Caravana Reciclării Creative a conturat hub-uri de creativitate și sustenabilitate în 12 județe din țară, ajungând la peste 135.000 de beneficiari indirecți, care au început să transforme treptat comunitățile locale. 

Anul acesta, proiectul a ajuns în județele Sălaj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș, Satu Mare, Maramureș, Cluj și Bihor, și a atras peste 1.300 de cadre didactice din 210 unități de învățământ. Impactul este major: peste 100.000 de beneficiari indirecți (36.000 de elevi, 60.000 părinți și 5.000 cadre didactice din școlile înscrise). 

Cele 39 de școli câștigătoare ale ediției din acest an au fost reprezentate de circa 5.000 de elevi și 200 cadre didactice.

Premiul întâi a fost acordat unui număr de 8 unități de învățământ, respectiv Liceul Teoretic Sebiș, Sebiș (Arad), Școala Gimnazială Nr. 1, Botean (Bihor), Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Baia Mare (Maramureș), Școala Gimnazială Porolissum, Zalău (Sălaj), CSEI Lacrima, Unirea (Bistrița Năsăud), Liceul Tehnic Simion Bărnuțiu, Carei (Satu Mare), Colegiul Național Emil Racoviță, Cluj Napoca (Cluj) și Grădinița cu PP nr 32, Timișoara (Timiș). Cele 40 de cadre didactice care au coordonat echipele câștigătoare vor participa, în perioada 15 – 18 iulie, la o tabără de animație socio-educativă la Băile Felix. 

„Caravana Reciclării Creative este un proiect care adresează doi vectori importanți în strategia noastră de sustenabilitate – educația și mediul. Validarea rezultatelor pe care le obținem este importantă, pentru că ne dă încredere că proiectul este relevant pentru societate. Estimările inițiale au fost depășite și cu toții simțim în acest moment că proiectul Caravanei devine rapid un fenomen ce poate transforma școala românească. Suntem entuziasmați să vedem impactul pe care îl va avea, pe termen lung”, declară Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream.

Luiza Dumitru, communication & marketing director OSCAR Downstream, adaugă: „Nu cred că se aștepta nimeni din echipa de proiect la rezultatele impresionante pe care le-am avut în acest an – mai mulți câștigători față de anul 2023, de două ori mai mulți participanți și beneficiari, precum și două premii importante în domeniul sustenabilității. Ne gândim deja la cum va arăta ediția din 2025, întrucât Caravana a dobândit propria sa viață și ne dorim să-și atingă maximum de potențial. Ne-am propus să ducem Caravana peste tot în țară și, totodată, să întreținem și să susținem mai departe comunitățile pe care le-am creat până acum”.

„Suntem recunoscători tuturor participanților Caravanei Reciclării Creative – ediția 2024, pentru complexitatea, ingeniozitatea și entuziasmul rapoartelor trimise juriului pentru evaluare. Am fost impresionați de colaborarea, implicarea și creativitatea acestor profesori și ne-am bucurat să fim puși în situația de a acorda mai multe premii III și mențiuni, față de ediția anterioară”, spune Ana Stănescu, președintele Asociației PlaYouth.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.