Cât costă zborurile pentru evitarea aglomerației de pe Valea Oltului

După 8 iulie, când circulația pe Valea Oltului se închide în timpul zilei (orele 6:00 – 22:00) pentru lucrări de defrișare până pe 9 august, au crescut cu până la 68% căutările de zboruri din București spre marile orașe ale țării, în special spre Cluj, Oradea și Baia Mare, tariful mediu fiind de 157 de euro, potrivit agenției de turism online Vola.ro

Anul acesta, spre deosebire de vara lui 2023, portofoliul de rute interne s-a diversificat acum, ceea ce înseamnă că românii se pot baza pe o acoperire națională mai bună a zborurilor spre toate zonele de interes ale țării. 

Interesantă este și dinamica zborurilor din afara țării către orașele românești: doar Oradea, unul dintre orașele românești favorite pentru un city break, și Cluj-Napoca înregistrează o creștere a numărului de rezervări în această perioadă, o dovadă în plus a faptului că festivalurile verii au adus un număr mare de turiști din afară. 

Pentru zborurile de la începutul lunii iulie și până la jumătatea lui august, tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro. Prețurile zborurilor spre Cluj-Napoca pornesc de la 116 euro, cele spre Oradea, de la 130 de euro, cele spre Satu Mare, de la 131 de euro, iar cele spre Baia Mare, de la 149 euro. 

Anul acesta, biletele spre Cluj-Napoca sunt cu 10% mai ieftine decât anul trecut, în exact aceeași perioadă.

„Cei care vor să evite orele pierdute și blocajele din trafic au opțiunea zborurilor interne, încă există locuri disponibile pentru toate destinațiile din România. Pentru Sibiu și Brașov nu există încă zboruri directe din București, însă pentru celelalte orașe există suficiente variante din care pot alege. În momentul de față, prețurile sunt stabile, dar ne așteptăm la fluctuații de tarif pe măsură ce va crește cererea specifică perioadelor de festival‟, spune Claudia Tocilă, marketing manager Vola.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.