CTP Clubhaus România, cea mai sustenabilă clădire non-rezidențială

Facilitatea comunitară CTP Clubhaus din România a fost clasificată drept cea mai sustenabilă clădire non-rezidențială din lume.

Concret, CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a câștigat un premiu internațional pentru sustenabilitate, la evenimentul BREEAM Awards 2024 de la Londra, desfășurat săptămâna trecută. Proiectul Clubhaus a obținut un scor de 94,67%, cel mai mare scor BREEAM In-Use din lume. Clădirea a excelat în categoriile Ecologie și Reziliență și a obținut performanțe excepționale în categoriile Apă, Sănătate și Bunăstare. ADP a furnizat servicii de consultanță și certificare în domeniul sustenabilității pentru acest proiect.

Ionuț Puiu, director de construcții CTP România: „Câștigarea premiului pentru cea mai sustenabilă clădire non-rezidențială la BREEAM Awards 2024 reafirmă dedicația CTP față de sustenabilitate și recunoaște rolul României pe harta internațională a clădirilor verzi. Situat în cel mai mare parc industrial din Europa, Clubhaus s-a impus ca un game-changer în piața spațiilor logistice, fiind conceput ca o platformă pentru evenimente educaționale și un hub pentru întâlniri, deservind cei 2.500 de angajați care lucrează în parc, precum și comunitatea din zonă”.

Adrian Pop, managerul general ADP: CTP Clubhaus este o clădire eficientă energetic ce asigură un nivel ridicat de confort utilizatorilor ei, cu un consum foarte redus de apă, cu acoperiș înierbat și panouri solare. Însă mai mult de atât, este un concept inovator de dotare comunitară cu facilități și vegetație abundentă pentru vecinătatea imediată, care se ramifică în tot parcul industrial cu infrastructură velo și pietonală, cu aliniamente de copaci, creând spațiu public de calitate, și spre localitățile învecinate prin investiții și context pentru dezvoltarea afacerilor și crearea de locuri de muncă. CTP Clubhaus are puterea de a inspira întreg sectorul industrial”.

CTP a mai stabilit facilități Clubhaus la CTPark Bor și Ostrava în Republica Cehă, Budapest West în Ungaria și CTPark Sofia în Bulgaria, având planuri pentru extinderea ulterioară.

Despre CTP

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și manager listat din Europa al proprietăților imobiliare industriale și logistice după suprafața brută închiriabilă, deținând 12.0 milioane mp de GLA în 10 țări (până la 31 decembrie 2023). Compania certifică toate clădirile noi conform standardului BREEAM la nivelul “foarte bun” sau peste și a câștigat un rating ESG cu risc neglijabil de la Sustainalytics, reconfirmându-și angajamentul față de sustenabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.