DGPCI va achiziționa autovehicule cu dotări specifice

Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări (DGPCI) va achiziționa, până la 31 decembrie 2024, autovehicule cu dotări specifice, conform unei Ordonanţe de urgenţă (OUG) adoptate de Guvern, în 21 iunie.

Actul normativ prevede că DGPCI poate demara procedurile pentru achiziţionarea de autoutilitare, autoturisme, autocamioane, autobuze și motociclete inclusiv în baza acordurilor-cadru existente, dar și a unor contracte şi acorduri-cadru ce se pot încheia anul acesta, cu termen până la finalul anului 2027. „În acest sens, noua OUG instituie o derogare de la prevederile art. III alin. (1) lit. a) din OUG 34/2023 şi art. XVI din OUG 115/2023, aplicabile în anul 2024”, precizează Executivul.

Finanţarea necesară achiziţiei de autovehicule se asigură din „excedentul activităţii finanţate integral din venituri proprii de confecţionare şi valorificare a plăcilor cu numere de înmatriculare cu fond reflectorizant, precum şi aprovizionarea cu acestea în formă brută, în limita sumei de 200 de milioane de lei, cu TVA”.

În termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, MAI va transmite Ministerului Finanţelor propunerile pentru efectuarea modificărilor corespunzătoare în structura bugetului de stat, precum şi în volumul şi structura bugetului MAI pe anul 2024, mai menţionează Executivul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.