DKV, 550 de puncte de încărcare vehicule electrice în Spania

DKV Mobility a încheiat un parteneriat cu Iberdrola | bp pulse, compania creată pentru a conduce extinderea rețelei de încărcare rapidă și ultrarapidă din Spania și Portugalia. DKV Mobility și subsidiara sa GreenFlux, care facilitează serviciile de încărcare a vehiculelor electrice oferite de DKV Mobility, au semnat de curând un acord de cooperare în acest scop.

Prin acest parteneriat, clienții DKV Mobility pot utiliza peste 550 de puncte de încărcare suplimentare în Spania. Până în 2030, Iberdrola | bp pulse își propune să aibă 11.700 de puncte de încărcare pe teritoriul iberic. Punctele de încărcare pot fi accesate prin DKV Card +Charge sau prin aplicația DKV Mobility, se arată într-un comunicat transmis redacției.

Sven Mehringer, managing director Energy & Vehicle Services la DKV Mobility: „Suntem încântați să includem punctele de încărcare Iberdrola | bp pulse din Spania în rețeaua noastră. Oferind servicii de încărcare publice de înaltă calitate șoferilor de vehicule electrice din Spania, Iberdrola | bp pulse accelerează tranziția către decarbonizarea transportului rutier. Acest lucru se aliniază perfect cu angajamentul nostru de a cultiva un viitor al mobilității mai eficient și sustenabil.”

Julio Martin, director comercial la Iberdrola | bp pulse: „Ne concentrăm pe promovarea accesului la o infrastructură de încărcare rapidă și fiabilă, contribuind astfel la eliminarea uneia dintre principalele bariere în adoptarea vehiculelor electrice. Vrem să decarbonizăm transportul în întregime, atât cel ușor, cât și cel greu, iar pentru a face față unei provocări de o asemenea magnitudine, parteneriatele precum cel pe care l-am încheiat cu DKV Mobility sunt esențiale. Suntem încântați să le oferim clienților acces la rețeaua noastră de încărcare pentru vehicule electrice, care se extinde rapid.”

Iberdrola | bp pulse s-a născut dintr-o alianță strategică între cele două companii, amândouă lideri în furnizarea de energie în Peninsula Iberică. Aceștia își propun să sprijine implementarea unei infrastructuri publice moderne de încărcare ultrarapidă pentru vehiculele electrice din Spania și Portugalia.

De curând, au inaugurat primul sistem de tipul MCS (Megawatt Charging System) pentru camioane electrice din Europa de Sud. Sistemul MCS se află la sediul logistic Grupo Disfrimur din Murcia. Cu o putere maximă de 1.440 kW, o baterie de camion poate fi încărcată în doar 30 de minute. Astfel, timpul de încărcare este redus cu până la 90%. Vor urma mai multe astfel de stații.

„Cu aproximativ 823.000 de puncte de încărcare disponibile, DKV Mobility dispune deja de una dintre cele mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din Europa. De asemenea, compania oferă soluții de încărcare pentru vehicule electrice atât la locul de muncă al clientului (@work), cât și la domiciliul acestuia (@home)”, se mai arată în comunicat.

Despre DKV Mobility*

Având ~374.000 de clienți activi în peste 50 de țări din Europa, cu ~2.500 de angajați, DKV Mobility este furnizorul european de top de servicii și soluții de plată B2B pentru domeniul transportului rutier, cu o istorie de creștere orientată spre scop de ~90 de ani. Oferă acces la cea mai mare rețea de acceptanță de energie din Europa, care include ~68.000 de stații de alimentare cu combustibil convențional, ~823.000 de puncte de încărcare EV publice și semipublice și ~23.000 de stații de alimentare cu combustibil alternativ (în august 2024). În plus, DKV Mobility este un furnizor de top de soluții de plată a taxelor de drum în Europa, oferind în același timp soluții de mobilitate, inclusiv servicii pentru vehicule la ~34.000 de stații de service pentru vehicule și soluții digitale inovatoare. Pe baza veniturilor din soluții financiare, este unul dintre principalii furnizori de servicii de rambursare a TVA. În 2023, DKV Mobility a generat un volum de tranzacții de 17 miliarde de euro și venituri de 714 milioane de euro. 

*Toate datele sunt din iunie 2024, dacă nu se specifică altfel.

Despre Iberdrola | bp pulse

Iberdrola | bp pulse este rezultatul unei alianțe strategice 50:50 între cele două companii, pentru a conduce implementarea infrastructurii publice de încărcare rapidă și ultrarapidă pentru vehiculele electrice în Spania și Portugalia. Cu o investiție asociată de 1 miliard de euro, Iberdrola | bp pulse și-a stabilit obiectivul de a ajunge la 11.700 de puncte de încărcare rapidă și ultrarapidă în funcțiune, până în 2030, cu ajutorul cărora intenționează să ofere servicii tuturor conducătorilor de vehicule electrice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.