DS Smith lansează Serviciul de Evaluare a Reciclabilității (RES)

DS Smith lansează, pentru firmele de toate dimensiunile (inclusiv cele din România), Serviciul de Evaluare a Reciclabilității (RES), devenind astfel prima companie integrată de hârtie, ambalaje și reciclare care oferă acest serviciu proiectat să răspundă reglementărilor, obiceiurilor de cumpărare și cerințelor consumatorilor.

Lansarea RES vine în urma unei investiții de 750.000 de lire sterline, realizate în 2022, în Laboratorul de Dezvoltare a Fibrelor unde au fost studiate tehnologiile care îmbunătățesc performanța și calitățile de sustenabilitate ale ambalajelor pe bază de fibre, sprijinind scopul companiei DS Smith de a „Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare”.

Reglementările evoluează constant pentru a pune un accent mai mare pe crearea unor soluții de ambalare mai sustenabile. Standardele tot mai înalte, de la reciclabilitate până la performanță și estetică, reprezintă, însă, o provocare pentru companii. În sprijinul lor, RES include o serie de teste specifice, pentru a determina reciclabilitatea ambalajelor pe bază de fibre, în fabricile de hârtie standard din Europa”, potrivit reprezentanților DS Smith.

Testele vor fi realizate într-un laborator de ultimă generație pentru dezvoltarea fibrelor, aflat în fabrica de hârtie Kemsley din Marea Britanie, fiecare test fiind efectuat în conformitate cu standardele industriei, atât de la CEPI, cât și de la 4evergreen. Clienții vor primi date detaliate și un raport care rezumă constatările, împreună cu un scor de reciclabilitate de la –100 la +100, și o concluzie privind adecvarea pentru reciclare în fabricile standard de hârtie.

Pe lângă serviciul de testare, RES va oferi companiilor oportunitatea de a consulta echipa de Design și Inovare a DS Smith cu privire la reciclabilitatea generală a ambalajelor lor. De altfel, activitatea acestei echipe a jucat un rol semnificativ în atingerea de către DS Smith a obiectivului de a înlocui peste un miliard de bucăți de plastic, cu mai bine de un an înainte de termenul limită asumat.

Fiecare dintre designerii DS Smith a fost instruit în conformitate cu Principiile de Design Circular și Metodele de Design Circular ale companiei, create în parteneriat cu Fundația Ellen MacArthur. Acestea ajută la evaluarea performanței în domenii precum conținutul reciclat și reciclabilitatea, estimarea indicativă a emisiilor de CO2, nivelurile de deșeuri în exces și parametrii lanțului de aprovizionare în colaborare cu clienții. De la lansarea lor, peste 100.000 de decizii de design pentru ambalaje au fost influențate de Metodele de Design Circular ale companiei.

Jonathan Edmunds, șeful Departamentului de Reciclabilitate, Sustenabilitate și Afaceri Guvernamentale la DS Smith Recycling: „Sunt încântat să anunț lansarea RES pentru producătorii de ambalaje de toate dimensiunile. Ne-am asigurat că 100% din ambalajele noastre sunt reciclabile, dar acum eforturile noastre merg mai departe de ambalajele p care le producem. Într-un context în continuă schimbare, RES ne permite să examinăm și să îmbunătățim reciclabilitatea ambalajelor pe bază de fibre ale clienților noștri și să ne asigurăm că aceștia sunt mereu cu un pas înainte. Înțelegerea compoziției ambalajelor devine din ce în ce mai importantă și, fiind prima companie integrată de hârtie, ambalaje și reciclare care oferă acest serviciu companiilor, suntem în poziția ideală pentru a le oferi sfaturi. Nu indicăm doar problemele, ci putem găsi și soluții pentru ele”.

Marius Juncanariu, director general DS Smith Paper Zărnești: „În contextul unei piețe în continuă schimbare, unde sustenabilitatea este o prioritate pentru consumatori și reglementatori, lansarea Serviciului de Evaluare a Reciclabilității de către DS Smith reprezintă un pas esențial pentru a ajuta companiile, inclusiv pe cele din România, să dezvolte soluții de ambalare mai sustenabile. Testările realizate la fabrica noastră de hârtie Kemsley, din Marea Britanie oferă un grad înalt de precizie și o imagine clară a punctelor forte și aspectelor ce merită atenție suplimentară, astfel încât partenerii noștri locali să poată adopta alternative mai ecologice, să rămână competitivi și să fie mereu aliniați la noile reglementări”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.