Peste 60 de elevi ai Școlii Gimnaziale din Husasău de Tinca au susținut o oră inedită de Educație Rutieră, într-un cadru special amenajat, pentru a înțelege cât mai bine importanța prevenției în trafic.
Reprezentanții companiei H. Essers au deplasat la fața locului un camion cu o remorcă, în care a fost amenajată o sală de clasă. Aici, copiii au primit informații legate de ceea ce înseamnă “unghiul mort” și despre cum să se protejeze atunci când sunt pietoni sau circulă cu bicicleta.
„Colegii noștri le-au prezentat studii de caz, simulări, iar la final elevii au urcat la volanul camionului pentru a experimenta ceea ce li s-a explicat teoretic. Alături de noi s-au aflat și reprezentanții Departamentului de Prevenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Bihor, care le-au vorbit copiilor despre importanța prevenției în trafic. Elevii au avut parte și de o experiență inedită, pe care au apreciat-o în mod special: prin intermediul unor ochelari de realitate virtuală, au putut trăi senzațiile pe care ți le induce consumul de alcool și cum poate afecta acest lucru condusul unei mașini”, se arată în comunicatul transmis redacției.
La final, cei prezenți au primit fiecare câte o diplomă de participare la programul de Educație Rutieră și o vestă reflectorizantă. Copiii au fost încurajați să o poarte în special în timpul nopții, pentru a putea fi văzuți de ceilalți participanți la trafic.
„Ne-am gandit cum am putea veni in sprijinul celor de la Departamentul de Preventie din cadrul Inspectoraului de Politie Bihor, asa ca s-a nascut ideea unei ore de Educatie Rutiera inedita, ora facuta direct in interiorul unui camion unde copiii sunt invatati atat teoretic cat si practic ce inseamna siguranta lor in trafic”, a declarat Monica Derecichei reprezentant H.Essers.
La rândul său, Alexandru Borza, Fleet Manager H.Essers, a menționat: „Investim resurse importante în pregătirea conducătorilor auto, pentru o atitudine preventivă la volanul camioanelor noastre. Dar, la fel de mult, contează pentru noi să ne implicăm în educarea celorlalși participanși la trafic (pietoni, bicicliști). Am început seria aceasta de proiecte în România, acum 7 ani, având de fiecare dată succes imens. Totodată, am realizat cât de important este să mergem și către mediul rural, unde dorim să facem cunoscute elementele de bază ale siguranței în trafic, printr-o colaborare cu Poliția Rutieră Bihor“.