Egis, companie de consultanță, inginerie și operare care activează în infrastructura rutieră, feroviară și de apă, în parteneriat cu firma de planificare, proiectare, consultanță și management al infrastructurii, Search Corporation, a semnat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), îIn data de 18 aprilie, contractul în valoare de 3,8 milioane de euro pentru supervizarea activităților de proiectare și execuție a lucrărilor pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești, serviciile incluzând și perioada de garanție a lucrărilor.
Construirea întregului Drum Expres Craiova-Pitești va duce la asigurarea unei legături rapide de transport rutier pentru traficul pe distanțe lungi și local din regiunea județelor Dolj, Olt și Argeș, prin reducerea timpilor de călătorie, creșterea condițiilor de siguranță a traficului și eliminarea ambuteiajelor din zona Slatina, Balș și Craiova.
„Există multe lucrări importante de infrastructură în România în acest moment, iar Egis se bucură că a fost desemnată, alături de partenerul nostru, Search Corporation, să ofere know-how-ul și experiența sa, să asigure o capacitate suficientă pentru a duce la îndeplinire acest contract complex de supervizare și pentru a asigura în cele din urmă construcția cu succes a acestui drum expres”, a declarat James Hanson, directorul general al Egis în România.
Contractul are în vedere furnizarea de servicii de supervizare de înaltă calitate pentru a se asigura că antreprenorul își respectă obligațiile contractuale cu privire la durata optimă de proiectare și construcție, costul total și calitatea execuției, inclusiv cu privire la utilizarea corectă a fondurilor.
Drumul Expres Craiova-Pitești, Tronson 4, va fi proiectat și construit între km 89 – km 121 în zona administrativ teritorială a județului Argeș, și va străbate teritoriile administrative ale localităților: Lunca Corbului, Albota, Costești, Bratu, Șușei și Oarja. Drumul Expres va avea două benzi pe sens, cu o lățime a platformei de 22 m, o lungime de 31,82 km și o viteză de proiectare de 120 km/h. Drumul va fi conectat la începutul său cu DN65A și la finalul său cu A1 București-Pitești.
Durata totală a contractului este de 160 de luni, supervizarea activităților de proiectare fiind pe o perioada de un an, iar cea a activităților de execuție pe o perioada de doi ani. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani si 4 luni.