Noile variante de catarge fac din selectoarele de comenzi semi-automatizate Linde Material Handling o opțiune mai ergonomică și mai confortabilă.
Selectoarele de comenzi au încă un potențial mare în ceea ce privește optimizarea. Caracteristicile principale vizează realizarea celor mai scurte distanțe de mers pe jos între utilaj și locația raftului, precum și ergonomie maximă, pentru a oferi cel mai bun suport și asistență pentru operatori. Cele trei noi variante de catarg ale selectorului de comenzi semi-automat Linde N20 C SA permit operatorilor să ridice confortabil furcile utilajului la înălțimea de lucru, astfel încât să nu fie nevoiți să se aplece atunci când manipulează mărfurile. Acest lucru conservă puterea și energia angajaților, protejându-le sănătatea fizică.
„Lanțurile de proces și de aprovizionare care devin din ce în ce mai digitalizate, numărul tot mai mare de variante de produs și, nu în ultimul rând, cerințele pentru cele mai mari rate posibile de picking sunt factori care determină managerii de logistică din depozite și centre de distribuție să caute din ce în ce mai mult soluții automatizate. În timp ce procesul de picking propriu-zis, adică preluarea mărfurilor din raft și plasarea acestora pe suportul de transport de mărfuri trebuie efectuat manual, selectorul de comenzi semi-automat Linde N20 C SA poate ajuta operatorul să se deplaseze mai ușor pe culoarul de rafturi. Acest lucru economisește timp și energie, crescând productivitatea”, spune Manuel. Seidel, product manager automation, subliniind principalele avantaje.
Cu cele trei noi variante de catarg, selectorul de comenzi semi-automat oferă acum operatorilor și mai multe beneficii sub forma unei ergonomii îmbunătățite. Compactul Linde N20 C L SA este proiectat pentru ridicarea comenzilor de la cel mai de jos nivel de rafturi, pe un palet care poate fi încărcat cu o greutate de 1.200 de kilograme. Furcile pot fi ridicate la o înălțime ergonomică, permițând operatorului să plaseze mărfurile selectate pe palet, menținând în același timp o postură corectă a spatelui.
Datorită designului său compact, selectorul de comenzi se dovedește a fi extrem de manevrabil, chiar și atunci când este încărcat complet. Selectorul Linde N20 C D SA, care oferă o capacitate de încărcare maximă de 1.200 de kilograme, poate ridica doi paleți separat și îi poate transporta unul deasupra celuilalt într-un mod economic.
Această variantă de catarg este potrivită în special pentru distanțe mai lungi de transport. Mărfurile grele se transportă pe platforma inițială, iar mărfurile fragile pe platforma principală. Selectorul de comenzi Linde N20 C LoL SA permite încărcarea a doi paleți într-un singur ciclu de preluare a comenzilor, datorită furcilor lungi de încărcare și a furcilor suplimentare ridicabile.
Operatorul începe selectarea cu un palet la înălțimea dorită, în timp ce al doilea palet este fixat vertical de spatele furcii cu un dispozitiv special de siguranță. Imediat ce primul palet este umplut, acesta este coborât pe furcile de încărcare și plasat în partea din față a furcii. Cel de-al doilea palet este apoi transferat pe furci și poate fi încărcat la o înălțime ergonomică. În timpul acestui proces, catargul poate fi controlat din dreapta și din stânga spătarului.
Cu cele trei noi variante de catarg, selectorul de comenzi semi-automat oferă acum operatorilor și mai multe beneficii sub forma unei ergonomii îmbunătățite.
Mai multă eficiență prin modurilede conducere semi-automatizate
Noile variante de catarg extind gama de aplicații pentru Linde N20 C SA.
Principala caracteristică a selectorului de comenzi semi-automat este alegerea între două moduri de operare care sunt orientate către cele două aplicații principale ale clientului: în primul mod de operare, operatorul se deplasează în formă de U în zona raftului, inițial ridicând mărfurile doar pe o parte, iar apoi trecând pe cealaltă parte.
Echipamentul urmărește operatorul pe culoar, evitând obstacolele minore și oprindu-se automat la capătul culoarului. Dacă operatorul se oprește pentru a încărca mărfuri, echipamentul se oprește și el; dacă operatorul merge înainte, utilajul continuă traseul în mod automat. Această caracteristică ajută operatorii pe distanțe lungi, deoarece aceștia nu trebuie să se întoarcă pe platformă, de fiecare dată, pentru a deplasa echipamentul la următoarea locație a raftului.
Al doilea mod de operare este utilizat atunci când ridicarea are loc pe ambele părți ale raftului, în același timp, rezultând o deplasare în formă de Z. În acest caz, operatorul trimite echipamentul înainte, folosind o telecomandă. La capătul culoarului de rafturi, operatorul ajunge la selectorul de comenzi și îl conduce către culoarul următor.
Întrebat pentru cine se potrivește opțiunea de ridicare a comenzilor semi-automat, Manuel Seidel spune: „În funcție de aplicație, se poate obține o creștere a eficienței între șase și 15 la sută. Dacă calculezi o creștere a productivității de aproximativ zece procente, investiția suplimentară se va fi amortiza de la sine în aproximativ un an, într-o operațiune în două schimburi, cu costurile salariale standard din industrie. Un alt avantaj este că aceste echipamente pot fi integrate perfect în procesele existente ale clientului.
Siguranță la cel mai înalt nivel
Pentru a asigura un nivel ridicat de siguranță, echipamentele semi-automatizate dispun de scanere de siguranță de înaltă performanță în partea frontală, care detectează persoane, obstacole și alte stivuitoare, evitând astfel coliziunile. De asemenea, echipamentele mențin o distanță minimă de 50 de centimetri față de rafturi, pentru a asigura un spațiu de lucru sigur și confortabil pentru operator.