Lupta împotriva fraudei este abordată de companii din toate sectoarele. În plus, experții încearcă să redreseze echilibrul dintre securitate și experiența clienților. Se vorbește din ce în ce mai mult despre sistemele antifraudă, mai ales în sectorul transportului rutier, unde interesul pentru cardurile de carburant este în creștere.
Precizările transmise ZIUA CARGO:
Serviciile de transport terestru comercial combină soluții de plată, tehnologia și un ecosistem digital bazat pe date. Acest lucru impune cerințe mai mari de securitate, mai ales într-o perioadă de creștere a prețurilor la carburant. Soluția pentru această situație o reprezintă produsele și serviciile care urmăresc creșterea securității la realimentarea cu carduri de carburant și astfel să reducă riscul în cazul, de exemplu, al pierderii sau furtului.
Nu doar frauda prin clonarea cardurilor, ci și furtul are un impact mult mai mare asupra finanțelor corporative, astăzi mai mult ca oricând, din cauza creșterii prețurilor la motorină și benzină. De exemplu, dacă un card furat ar fi fost folosit pentru a umple o mie de litri în urmă cu un an, pierderea ar fi fost de aproximativ 5.400 de lei, astăzi, această sumă ar fi de aproape 9.000 de lei.
Frauda poate fi oprită în avans
Contextul tehnologic caracteristic companiilor fintech oferă și o soluții pentru platformele de transport comercial. Prin inovare și o integrare mai largă cu alte servicii digitale, un singur furnizor poate oferi soluții de securitate de calitate superioară și prevenirea fraudei. Să ne uităm, de exemplu, la serviciile telematice care utilizează senzori în interiorul vehiculelor și utilizarea cardurilor de carburant. Un dispecer își poate ține evidența flotei la îndemână, poate urmări camioanele în timp real pe o hartă, poate obține rapoarte din notificări automate, poate reduce costurile cu carburant și multe altele doar folosind o unitate de bord. De asemenea, oferă protecție împotriva fraudei, deoarece tehnologiile avansate pot bloca tranzacțiile frauduloase înainte ca acestea să aibă loc.
Cheia pentru protecția inteligentă este așa-numitul geofencing. Atunci când un șofer încearcă să alimenteze vehiculul folosind un card de carburant Eurowag, sistemul verifică dacă poziția vehiculului echipat se potrivește cu locația în care se efectuează plata. Dacă nu, realimentarea este blocată și vehiculul nu poate fi alimentat folosind cardul. Toate acestea sunt complet automate și sigure, ceea ce înseamnă că managerul flotei nu trebuie să interfereze deloc cu procesul de realimentare. Drept urmare, dispeceratul în cauză are mai puțină muncă de administrare de făcut, deci o viață mai simplă.