Gebrüder Weiss vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2030

Gebrüder Weiss își propune să atingă neutralitatea climatică, până în 2030.
Compania de servicii logistice își fixează obiective ambițioase: are planificate investiții de zece milioane de euro în sisteme de propulsie alternative, potrivit raportului de sustenabilitate publicat, în 17 noiembrie.

Gebrüder Weiss își propune ca până în 2030 toate locațiile sale să funcționeze într-o manieră neutră din punct de vedere climatic. În imagine: Sistemul fotovoltaic de la punctul de lucru Lauterach, cu clădirea sediului central în fundal (Sursa: Gebrüder Weiss/Sams)

Precizările transmise ZIUA CARGO:

În calitate de furnizor modern de servicii logistice, prin intermediul strategiei sale de sustenabilitate GWcares, Gebrüder Weiss și-a stabilit drept obiectiv să reducă progresiv amprenta de carbon a companiei până la zero: până în 2030, facilitățile logistice proprii ale companiei urmează să devină neutre din punct de vedere climatic. Astfel, compania își îndeplinește responsabilitatea asumată și își aduce contribuția la obiectivele climatice globale. În acest scop, Gebrüder Weiss se concentrează pe emisiile de CO la toate cele 180 de locații ale sale. În actualul său Raport de sustenabilitate compania prezintă cifrele referitoare la nivelul curent al emisiilor de CO și al consumului energetic la locațiile sale. Aceste emisii vor fi reduse gradual, într-un ritm de zece procente pe an. 

Totodată, Raportul de sustenabilitate include o prezentare defalcată a principalelor măsuri ce trebuie implementate pentru a atinge neutralitatea climatică: de pildă, sistemele logistice moderne care exploatează toate posibilitățile de economisire a energiei și reduc în mod continuu dependența de resursele limitate. Instalarea sistemelor fotovoltaice (PV) pe acoperișurile terminalelor logistice joacă un rol important în acest sens. Gebrüder Weiss dispune deja de 18 astfel de sisteme. Cumulat, acestea generează peste 4.600 de megawați-oră de energie electrică pe an și acoperă în prezent 18% din consumul de energie electrică al grupului. Această pondere urmează să crească cu 15% în fiecare an prin extinderea în continuare a sistemelor fotovoltaice. Pentru a verifica eficacitatea tuturor măsurilor, Gebrüder Weiss a instalat la locațiile sale din Europa un sistem de monitorizare a energiei pe care în anii următori îl va implementa la nivel global.

Informații pe tema sustenabilității la compania Gebrüder Weiss găsiți în Raportul de sustenabilitate digital pentru anul 2021 https://sustainability.gw-world.com/sustainablity-report-2021/

Investiții în sisteme de propulsie alternative

Pe lângă aceasta, Gebrüder Weiss crește ponderea sistemelor de propulsie alternative în traficul greu și dezvoltă soluții cu emisii reduse de carbon pentru segmentul de transport către destinația finală („last mile”). În zona metropolitană a Vienei, pentru transportul local este utilizat un camion electric, iar livrările la clienții finali din Austria se realizează cu furgonete electrice. Totodată, din ianuarie 2021, unul dintre primele camioane cu hidrogen (H2) din lume funcționează în regim regulat și în Elveția. În Germania, pentru 2023 este planificată darea în exploatare a încă cinci camioane cu H2. Și în Austria, Gebrüder Weiss este angajată împreună cu partenerii și competitorii săi în demersurile de introducere în exploatare a camioanelor cu celule de combustibil. Compania intenționează să investească până în 2025 aproximativ zece milioane de euro în sisteme de propulsie alternative.

Despre Gebrüder Weiss în România

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim. 

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

O data cu lansarea myGW în România, în 2021, și integrarea ETA (en. Estimated Time of Arrival) în portal, clienții companiei au acces la toate informațiile relevante dintr-un singur cont, oricând și de oriunde (status, documente relevante, stocuri, comenzi). 

La un an de la lansarea portalului myGW în România, 400 de utilizatori au gestionat prin intermediul portalului 415.000 de transporturi și au plasat 30.000 de comenzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.