GXO, prima soluție de robotică la scară largă de acest tip în Franța

GXO Logistics, cel mai mare furnizor de servicii logistice contractuale dedicate din lume, a anunțat implementarea cu succes a unei soluții robotice la scară largă în Europa pentru un important retailer global de articole sportive.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Soluția a fost concepută pentru a accelera procesarea comenzilor, pentru a crește capacitatea de reacție la schimbările sezoniere de volum și pentru a realiza economii eficiente. 

„Această soluție «tote-to-person», integrată cu un sistem de depozitare de mare densitate, permite un volum mare de prelevare, depozitare și eficiență operațională în depozitul nostru”, a declarat Rui Marques, director general, Franța, GXO. „Căutăm întotdeauna să valorificăm tehnologiile care rezolvă problemele tot mai complexe ale clienților noștri în ceea ce privește lanțul de aprovizionare global.” 

GXO gestionează o parte tot mai mare din logistica retailerului din Europa și a început recent să implementeze automatizarea în soluțiile sale pentru a permite clientului să facă față cererii. Această soluție inedită, care este implementată pe o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați la fața locului, face parte dintr-o transformare completă a lanțului de aprovizionare al retailerului omnichannel din regiune. 

Soluția implementată de GXO cuprinde aproximativ 500 de roboți mobili autonomi (AMR) care manipulează 70.000 de containere pe rafturi de depozitare înalte de 5,5 metri. Roboții sunt folosiți pentru activitățile de picking și au îmbunătățit semnificativ productivitatea, precizia și siguranța pe șantier. Roboții ușori sunt ușor de transportat și de instalat, oferind GXO flexibilitatea de a-i muta rapid în depozit sau de a-i desfășura în alte locații pentru a face față schimbărilor sezoniere. 

„Suntem încântați că am finalizat cu succes implementarea acestei soluții automatizate, prima de acest fel în Europa”, a adăugat Adrian Stoch, chief automation officer, GXO. „Succesul de aici reflectă puterea și amploarea echipei noastre globale, în cadrul căreia am valorificat expertiza și resursele din întreaga noastră rețea globală pentru a sprijini această implementare în premieră pe o piață nouă. Abordarea noastră de proiectare a soluției, care pune accentul pe operațiuni, a fost esențială pentru rezolvarea provocărilor clienților noștri și pentru promovarea obiectivelor lor strategice.”

Automatizarea și tehnologia GXO, lider în industrie, contribuie la creșterea siguranței și productivității pentru clienții din întreaga lume. În 2023, GXO și-a mărit totalul de tehnologie și sisteme automatizate cu aproximativ 50% de la an la an. GXO accelerează, de asemenea, implementarea învățării automate și a inteligenței artificiale pentru a spori și mai mult câștigurile de productivitate obținute prin automatizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.