H.Essers achiziționează compania franceză de transport TFMO

H.Essers, companie belgiană de transport și logistică cu depozite de produse chimice în București și Oradea, achiziționează compania franceză de transport TFMO.

Tranzacția vizează extinderea în Franța și creșterea strategică pe segmentul produselor medicale.

Furnizorul de servicii logistice H.Essers anunță achiziția TFMO (Transports Frigorifiques des Monts d’Or), o renumită companie franceză de transport. Situată în Lissieu, în apropiere de Lyon, TFMO este specializată în transportul cu temperatură controlată pentru sectorul sănătății și cel alimentar

Înființată, în 1962, de Paul Guerpillon, TFMO este condusă în prezent de Franck Guerpillon, a doua generație a acestei afaceri de familie. Cu o echipă de aproximativ 200 de angajați și o flotă de 152 de vehicule proprii, TFMO și-a stabilit o poziție puternică pe piața transportului cu temperatură controlată pentru sectorul medical și cel alimentar. Această tranzacție va permite, de asemenea, o creștere a capacității și o consolidare a rețelei pentru clienții companiei din UE.

Achiziționarea TFMO se aliniază perfect cu strategia de creștere a H.Essers, permițând companiei de logistică să își extindă prezența în Franța prin asocierea cu un jucător consacrat pe piața locală. În plus, locația strategică a TFMO oferă oportunități pentru transportul internațional sustenabil.

Această achiziție se potrivește cu abordarea bazată pe active a H.Essers, care investește în continuare în propriul personal și în echipamente pentru a crește capacitatea. 

În plus, ambele întreprinderi de familie împărtășesc aceleași valori și cultură, aspect care a reprezentat un factor important pentru ambele companii.

Expertiză și rețea

Christopher Van den Daele, COO Transport la H.Essers: „Suntem foarte încântați să urăm bun venit echipei TFMO în familia H.Essers. Expertiza companiei și rețeaua locală puternică ne vor consolida poziția pe piața franceză, și ne va spori în mod semnificativ capacitatea de a oferi servicii de transport cu temperatură controlată de înaltă calitate. Această achiziție deschide, de asemenea, ușa către oportunități interesante, cum ar fi adăugarea propriului nostru crossdock de asistență medicală și extinderea conceptului nostru LTL. Se aliniază perfect cu obiectivul nostru de a ne extinde amprenta în Europa și completează achiziția de anul trecut a Romano Trasporti în Italia.”

Creștere și dezvoltare

Franck Guerpillon, CEO al TFMO, este, de asemenea, mulțumit de această achiziție. Franck Guerpillon declară: „Achiziția de către H.Essers oferă companiei noastre noi oportunități de creștere și dezvoltare. Suntem încrezători că valorile comune și expertiza complementară a celor două organizații vor duce la un viitor prosper pentru TFMO și angajații săi. Clienții noștri pot beneficia, de asemenea, de experiența și capacitatea suplimentară ale acestui actor logistic de renume internațional. Această achiziție aduce numeroase avantaje semnificative pentru H.Essers, pentru angajații și clienții noștri.”

H.Essers a fost fondată, în 1928, de Henri Essers și de atunci a devenit una dintre companiile-lider din Europa în logistică pentru sectoare precum chimie și sănătate. În 2023, a realizat o cifră de afaceri de peste un miliard de euro, iar în prezent are peste 1.300.000 mp de spații de depozitare, o flotă de 1.420 de tractoare, 4.060 de remorci, 660 de Safebox-uri și 2.160 de Isotanks. Peste 50% din această flotă este multimodală. H.Essers are peste 7.500 de angajați în 89 de locații, în 18 țări. 

Cu o cifră de afaceri de 33,1 milioane de euro în 2023, 200 de angajați și o flotă de 152 de vehicule frigorifice, TFMO își consolidează poziția de jucător-cheie în transportul rutier specializat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.