Hankook: e-SMART City AU56, pentru autobuzele electrice

Hankook prezintă e-SMART City AU56, primele anvelope concepute special pentru autobuzele intraurbane complet electrice. 

Cu e-SMART City AU56, Hankook aduce în atenția companiilor de transport și operatorilor de transport cu autobuzul anvelope ce îndeplinesc cerințele speciale impuse de autobuzele electrice, datorită rezistenței lor scăzute la rulare, capacității portante ridicate și aderenței excelente. Încorporând cele mai noi tehnologii din domeniu, aceste anvelope permit o mai mare autonomie pentru o singură încărcare a bateriei, în timp ce cuplul mare dezvoltat este eficient transpus pe carosabil. De asemenea, noile anvelope sunt optimizate pentru sarcini portante ridicate.

Guy Heywood, vice president Marketing Strategy Truck and Bus în cadrul Hankook Tire Europe, explică: „Prezentăm cu mândrie aceste anvelope special dezvoltate pentru autobuzele intraurbane complet electrice: e-SMART City AU56, primul nostru produs de acest tip. Aceste anvelope cresc eficiența transportului în comun pe distanțe scurte și reprezintă un nou pas înainte în direcția mobilității electrice. Rata de uzură redusă face posibilă utilizarea pe termen lung, cu reducerea costurilor. Materialele foarte rezistente și designul inovator asigură durabilitate, chiar și în condiții dure, solicitante. Datorită structurii lor, ele sunt de asemenea ideale pentru recanelare și reșapare, ceea ce contribuie la conservarea resurselor.”

Îndeplinirea cerințelor solicitante, de zi cu zi

Anvelopele pentru autobuzele electrice trebuie să facă față zi de zi unor cerințe solicitante. Pentru a putea susține o autonomie maximă pentru fiecare încărcare a bateriei, ele trebuie să aibă o rezistență redusă la rulare. Ele trebuie de asemenea să transfere pe carosabil cuplul motor mare al autovehiculelor electrice, în siguranță, fără a genera simultan o uzură excesivă. Sarcinile portante mari ale unui autobuz (greutate mare a bateriei) trebuie de asemenea să poată fi gestionate de constituția anvelopelor. La toate acestea, se mai adaugă și cerințele pentru nivelul de zgomot din zonele urbane, ceea ce necesită zgomot redus la rulare (care contribuie și la confortul pasagerilor din habitaclu).

În plus, anvelopele autobuzelor de linie sunt supuse unor solicitări mecanice ridicate: noile anvelope e-SMART City AU56 au prin urmare laturile precis ranforsate, ceea ce le protejează de impactul și loviturile tipice ce apar la autobuze, la deplasarea în apropierea bordurilor sau a refugiilor. Peretele lateral este proiectat în așa fel încât s-a obținut cea mai bună robustețe posibilă a anvelopei, în timp ce solicitările de zi cu zi ale traficului urban sunt în continuare îndeplinite. Un nou indicator cu trei nivele furnizează o nouă caracteristică de siguranță, permițând recunoașterea uzurii peretelui lateral dintr-o singură privire.

Tehnologia inovatoare din spatele anvelopelor asigură o performanță îmbunătățită

Pentru dezvoltarea modelului e-SMART City AU56, Hankook a utilizat cele mai moderne tehnologii, precum design susținut de inteligență artificială și teste cu duplicate digitale și profile imprimate 3D pentru suprafața de rulare. e-SMART City AU56 au lamele în formă de S între blocurile de profil laterale și tangențiale, care îmbunătățesc legăturile dintre blocuri. Acest design crește durata de viață și sporește aderența, o caracteristică esențială având în vedere cuplul motor mare generat. Liniile tridimensionale în zig-zag din blocurile de profil contribuie la acest aspect. Odată cu scăderea adâncimii profilului, sunt expuse în plus canelurile și lamelele ascunse, lucru posibil datorită tehnologiei 3D. Se asigură astfel tracțiunea, aderența pe carosabilul umed și siguranța necesară, pe întreaga durată de viață a anvelopei. Blocurile mici, progresive, asigură o uzură uniformă și previn captarea pietrelor, aspect ce contribuie suplimentar la mărirea duratei de viață a anvelopei.

Anvelopele e-SMART City AU56 sunt proiectate și pentru recanelare și reșapare, procese posibile datorită cauciucului adițional de pe suprafața de rulare și carcasei ranforsate.

Câștigător Red Dot Design Award 2024

Cu designul lor inovator și funcționalitatea de nivel înalt, anvelopele e-SMART City AU56 au convins deja juriul de la Red Dot Design Award 2024. În cadrul concursului internațional de design organizat anual de către Design Zentrum Nordrhein Westfalen în Germania, sunt selectați câștigătorii din categoriile de design de produs, design de strategie de marcă și comunicare, precum și concept de design. Sunt evaluați exhaustiv în cadrul competiției factori precum design, calitate, funcție și protejarea mediului în cazul produselor industriale. Noile anvelope Hankook e-SMART City AU56 au primit în acest an cea mai înaltă distincție. Această recunoaștere consolidează poziția excelentă pe care Hankook Tire o deține pe piața globală a autovehiculelor electrice.

Modelul e-SMART City AU56 va fi mai întâi disponibil în dimensiunea uzuală pentru autovehicule utilitare 275/70 R 22.5 și se poate monta pe toate pozițiile de pe osie. Anvelopele dețin atât marcajul M+S cât și simbolul cu fulg de zăpadă (3PMS), care confirmă compatibilitatea acestora cu utilizarea pe timp de iarnă. Ele au și o nouă pictogramă sub forma unui autobuz electric pe latura anvelopei, care indică explicit faptul că sunt destinate autobuzelor electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.