Hankook, recunoscut pentru managementul său sustenabil

 Producătorul de anvelope premium Hankook a fost recunoscut pentru managementul său sustenabil, cu viziune pe termen lung. Celebra revistă TIME din SUA și platforma globală de date și business intelligence Statista au desemnat compania ca fiind una dintre cele mai sustenabile din lume, pentru 2024 („World’s Most Sustainable Companies of 2024”). Mai mult „The Financial Times” împreună cu Statista au desemnat Hankook ca fiind unul dintre liderii din Asia-Pacific în domeniul climei, pentru 2024 („Asia-Pacific Climate Leaders 2024”).

Pentru prima dată, TIME și Statista au publicat anul acesta lista lor de „Worldʼs Most Sustainable Companies of 2024”. Entitățile au evaluat 5.000 de companii globale de top și le-au selectat pe cele mai bune 500. Dintre acestea 15 sunt din Coreea de Sud. Criteriile de evaluare au încorporat peste 20 de indicatori de performanță, bazați pe datele publicate de fiecare dintre companii în ceea ce privește măsurile de sustenabilitate. Hankook a primit evaluări pozitive pentru cele mai importante criterii, ceea ce confirmă competitivitatea sa ESG (Environmental Social Governance = mediu, social, guvernanță), la nivel mondial.

Lista realizată de Financial Times și Statista „Asia-Pacific Climate Leaders 2024” oferă o evaluare cuprinzătoare a modificărilor de emisii de gaze de seră și a reducerilor obținute, raportate la venit, din 2018 până în 2023. Lista include și progresul la nivelul Carbon Disclosure Project (CDP) și Science Based Targets Initiative (SBTi), o inițiativă globală ce susține companiile la stabilirea de obiective în acord cu cele mai recente cunoștințe în ceea ce privește clima. Dintre toate companiile coreene analizate, Hankook s-a clasat pe locul doi.

Hankook a consolidat în mod constant un management sustenabil la nivelul întregii organizații. Sistemul sustenabil de management ESG și de business a permis companiei să reducă emisiile de gaze de seră de-a lungul întregului ciclu de viață al produselor, de la procurarea materiilor prime la producție, vânzare, utilizare, reciclare și până la eliminarea la deșeuri. Alte măsuri implementate au fost utilizarea de energie din surse regenerabile, optimizarea eficienței energetice, o mai bună utilizare a echipamentelor și introducerea unor noi tehnologii privind energia.

O altă caracteristică-cheie este dezvoltarea de produse mai sustenabile, lucru posibil datorită cercetărilor la nivel de tehnologie. Bilanțul ecologic detaliat (Life Cycle Assessment) pentru întregul proces de producție a inclus, printre altele, optimizarea greutății anvelopelor, tehnologii de imprimare 3D și multe alte aspecte.

Ca rezultat al implicării pentru protecția mediului, Hankook a fost, în luna august a anului trecut, prima companie din industria coreeană de anvelope care a avut obiectivele privind reducerea emisiilor de carbon validate de către SBTi. După ce fabrica din Geumsan din Coreea de Sud a fost prima care a primit renumita certificare International Sustainability & Carbon Certification (ISCC) PLUS, în 2021, în luna septembrie a anului trecut și fabrica din Ungaria a primit această distincție. Aceste progrese privind managementul sustenabil în industria globală de anvelope se extind și asupra utilizării de materii prime sustenabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.