Hingheriada auto revine în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 București începe în 3 mai procedura de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar pe arterele de circulație din acează zonă a orașului. 

Potrivit Hotărârii nr. 312/2017 privind reglementarea activităților de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă, hotărâremodificată prin HCLS3 nr. 676/2017, mașinile ridicate vor fi transportate și depozitate, contra cost, în spațiul amenajat din str. Releului nr. 4.

Amintim că Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în 25 mai 2015 că hotărârile emise de consiliile locale sunt ilegale, iar Guvernul emis noi reguli în decembrie 2016.

Taxe

  • Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

          – cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;

          – cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;

  • Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masă totală maximă autorizată de până la 5 tone: 150 de lei;

          – cu masă totală maximă autorizată de peste 5 tone: 200 de lei;

  • Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

–         în primele 24 de ore: 150 de lei;

–         după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

 Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora depozitării, nefracționat.

Plata tarifelor aferente oprațiunilor de ridicare, transport și depozitare se face la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sau pe platforma on-line www.ghiseul.ro.

Amenzile pentru staționarea neregulamentară se aplică în conformitate cu OUG nr. 195/2002.

Proprietarii vehiculelor ridicate pot obține informații la numărul de telefon 021.9543 – dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală.

Recuperarea vehiculelor se poate face non-stop în baza chitanței fiscale care atestă plata tarifului aferent.

Download

Potrivit procedurii, activitățile de ridicare, transport și depozitare vor fi făcute doar de personalul cu atribuții în efectuarea acestor operațiuni din cadrul Serviciului Administrativ și numai în baza dispoziției de ridicare întocmite de către polițiști locali ai Sectorului 3 sau de către polițiști rutieri ai Brigăzii Rutiere București.

Activitatea de eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor ridicate de pe partea carosabilă se va efectua de către personalul cu atribuții în desfășurarea acestor operațiuni din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală.

Personalul Serviciului Administrativ care efectuează operațiunea de ridicare va fi însoțit obligatoriu pe toată perioada desfășurării acesteia de agentul constatator din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală sau al Brigăzii Rutiere București, după caz.

Dispoziția de ridicare se încheie în trei exemplare, dintre care primul rămâne la agentul constatator, iar celelate două la personalul Serviciului Administrativ.

La eliberarea vehiculului reprezentanții Directiei Generale de Poliție Locală vor preda cel de-al treilea exemplar proprietarului/deținătorului legal al acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.