Hotărârea CNSU privind reluarea transportului internațional de persoane

Comitetului Național pentru Situții de Urgență (CNSU), condus de premierul Ludovic Orban, a adoptat, în seara de 28 mai, Hotărârea nr. 26 privind relaxarea unor restricții impuse prin decretarea stării de urgență, în data de 16 martie, și menținute în 15 mai, când s-a instituit starea de alertă.

Astfel, de la 1 iunie, românii se vor putea deplasa în afara localității de domiciliu fără obligația de a avea asupra lor o declarație scrisă, așa cum li s-a impus timp de două luni și jumătate.

Iată ce prevede Hotărârea:

Art. 3 Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricțiile/interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane”.

Totodată, de la 1 inie se reia transportul internațional de persoane, rutier și feroviar: 

Art. 4 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32,34 și 37 din Legea nr. 55/2020.

Art. 5 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32, 35 și 37 din Legea nr. 55/2020.

Totodată, de la 1 iunie se redeschid terasele și se poate face plajă.

„La articolul 2 al Hotărârii se menţionează că începând cu data de 1 iunie „este permisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt şi cu obligativitatea purtării măştii de protecţie în timpul spectacolului şi a respectării condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Download

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.