Începe construirea tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova-Piteşti(DEx12): Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis autorizația, în 10 august. Lucrările costă aproximativ 390 de milioane de lei, fără TVA.
Tronsonul 4, în lungime de 31,82 km cu tot cu drumuri de legătură, va fi construit între km 89,3 – km 121 în zona administrativ teritorială a județului Argeș, și va străbate teritoriile administrative ale localităților: Lunca Corbului, Albota, Costești, Bratu, Șușei și Oarja. Drumul va fi conectat la începutul său cu DN65A și la finalul său cu A1 București-Pitești.
„În 10 august, s-a emis autorizaţia de construire pentru tronsonul 4 (km 89+300 – km 116+500) din drumul expres Craiova-Piteşti şi a drumurilor de legătură (km 1+340 – km 5). Astfel, se autorizează execuţia lucrărilor numai în culoarul expropiat prin Hotărârea nr. 469 din 11 iunie 2020. Amintim că această autorizaţie este în conformitate cu documentul de autorizare emis în prealabil de CTE CNAIR şi valabilitatea ei se întinde pe toată perioada implementării proiectului”, au precizat reprezentanţii CNAIR.
Durata de execuţie este de 24 de luni de la data începerii efective a lucrărilor.
„Lucrările de artă, la podurile pentru drumul de legătură, la pasajul pentru nodul rutier, precum şi cele de colectare şi evacuare a apelor pluviale, hidotehnice şi de siguranţa circulaţiei reprezintă o parte importantă din acţiunile ce urmează a fi executate conform acestei autorizaţii”, a mai transmis CNAIR.
Drumul Expres va avea două benzi pe sens, cu o lățime a platformei de 22 m și o viteză de proiectare de 120 km/h.
Egis-Search Corporation supervizează lucrările
În 18 aprilie, CNAIR a semnat cu Egis-Search Corporation contractul de 3,8 milioane de euro pentru supervizarea activităților de proiectare și execuție a lucrărilor pentru tronsonul 4, serviciile incluzând și perioada de garanție a lucrărilor.
Circulația rutieră a fost deschisă deja pe întreg Tronsonul 2, în lungime de circa 40 de kilometri, al DEx 12 Craiova-Pitești, astfel că localitățile Slatina și Balș – coșmarul șoferilor – pot fi ocolite.