Înscrieri la Programul MOL pentru sănătatea copiilor, ediția 2024

MOL România și Fundația pentru comunitate lansează o nouă ediție, a 16-a, a Programului MOL pentru sănătatea copiilor.

Spre deosebire de edițiile anterioare, fondul care poate fi accesat prin program crește la 640.000 de lei, iar finanțarea maximă pentru un proiect de terapie emoțională și intervenție psihosocială la 40.000 de lei.

Evenimentul prin care MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat deschiderea înscrierilor la concursul de proiecte a avut loc la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 

Pentru a obține finanțare, ONG-urile pot aplica online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, până pe data de 24 octombrie, inclusiv.

„De-a lungul timpului, programul nostru a devenit un punct de sprijin pentru organizațiile care oferă acces la o gamă tot mai largă de terapii, terapii care au devenit nu numai o resursă esențială pentru cei aflați în nevoie, ci și o sursă de speranță pentru familiile lor. Rezultatele de până acum ne dau încredere că prin inițiativele noastre reușim să generăm valoare adăugată în comunitate, iar asta ne motivează să continuăm să le susținem,” a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România.

În cadrul evenimentului de lansare a Programului, cele 19 organizații care au obținut finanțare la ediția precedentă au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2023-august 2024.

Activitățile terapeutice implementate au ajutat, în total, 1.090 de copii cu nevoi speciale, care au beneficiat de terapie prin artă (muzică, desen, pictură, modelaj, dans și mișcare), terapie emoțională (teatru experiențial, jocuri dramatice și povești terapeutice), terapie ocupațională, terapie prin joc, stimulare senzorială și jocuri senzoriale, terapie asistată de animale.

Proiectul cu cele mai bune rezultate din ediția anterioară a fost recompensat cu o distincție specială.

Astfel, Premiul MOL pentru sănătatea copiilor 2023 a fost acordat Asociației Entuziart din București, care a derulat proiectul intitulat „Emoții prin culoare și muzică”, sprijinind 24 de copii cu dizabilități și cu probleme emoționale, cu vârste cuprinse între 8-14 ani, de la Școala Profesională Specială Sf. Nicolae din București, care provin din centre de plasament și familii defavorizate.

În cadrul ședințelor de art terapie individuale și de grup s-a utilizat metoda Phronetik, facilitând descoperirea resurselor interioare ale copiilor prin desen și pictură. Pentru zece copii au fost organizate săptămânal ateliere de muzicoterapie. Proiectul a beneficiat de supervizare internațională oferită de experți de seamă în art terapie, printre care de psihoterapeutul formator Christine Lindinger (Austria) și muzicoterapeutul supervizor Angelica Postu (Germania). La derularea proiectului, în cadrul orelor de practică profesională, au asistat cinci studenți de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București. Premiul primit de această asociație constă în acordarea unei finanțări în valoare de 40.000 de lei pentru a derula un proiect în cadrul acestei ediții a Programului. Totodată, un reprezentat al organizației va face parte din juriul care evaluează proiectele depuse la ediția a 16-a.

Timp de o lună, până pe data de 24 octombrie, cei care sunt interesați pot depune proiectele online, pe website-ul Fundației. Echipa Fundației Pentru Comunitate asigură o informare permanentă a celor interesați prin comunicare directă sau prin grupul de Facebook al Programului. De asemenea, facilităm contactul direct între cei interesați și beneficiarii edițiilor anterioare, organizații și specialiști cu care am avut onoarea să colaborăm pe parcursul celor 16 ani de existență a Programului”, a declarat András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate.

În cadrul celor 15 ediții anterioare, finanțarea totală a depășit suma de 5,3 milioane de lei pentru cele 288 de proiecte susținute, de care au beneficiat peste 15.000 de copii și adolescenți cu nevoi speciale sau boli cronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.