Instrument de verificare a transportatorilor, pe BursaTransport

BursaTransport, unul dintre cei mai vechi și de încredere parteneri ai USER, pune la dispoziția utilizatorilor un instrument de verificare a transportatorilor, precum și posibilitatea de testare a cunoștințelor persoanelor fizice ce activează în domeniul transportului rutier de marfă.

În cadrul primei ediții a conferinței „Romanian Freight Forwarder’s Day”, organizată de Uniunea Societăților de Expediții din România (USER), pe 23 mai, la CCIR București, a fost făcută o prezentare interesantă și utilă a BurseiTransport.

Raluca Apostolescu, Sales manager BursaTransport, a vorbit despre beneficiile și riscurile în platformele electronice tip bursă de transport, făcând și câteva recomandări foarte importante, pentru a preveni situații de cărăuși falși sau de falsuri ale licențelor de transport, informează USER.

Adrese de e-mail falsificateprin modificarea unei singure litere

Uneori, se primesc oferte de transport de la adrese de e-mail falsificate, menite să semene cu adresa de e-mail corectă a unei companii de transport, modificându-se doar o literă, ca în exemplul de mai jos (q în loc de g):

d.biniasch@linzaq.at, în loc de d.biniasch@linzag.at

Pentru a preveni astfel de situații, orice abonat al BurseiTransport are la dispoziție un instrument de verificare a companiilor în pagina „Verifică transportatorul”.

Se introduc datele de contact ale transportatorului (adresa de e-mail, numărul de telefon, numele companiei și numărul românesc de camion), se solicită verificarea, iar dacă răspunsul este „Nu există în Bursele Alpega”, continuarea negocierii cu cărăușul respectiv se face pe propriul risc.

De asemenea, se recomandă verificarea licenței de transport/copiei conforme, raportul Creditreform, precum și scoring-ului companiei:

BursaTransport precizează: „A încredința marfă unui transportator care intră în vorbă cu victima, fără un elementar control al identității acestuia, nu este un risc al burselor electronice, ci o lipsă totală de profesionalism a utilizatorului victimă”.

Pentru a face diferența între dispeceri/planneri/disponenți și simpli utilizatori de laptop, BursaTransport a pus la dispoziție testul online PROFXUSER. Nu numai că vă puteți controla aptitudinile de utilizator de bursă de transport, dar odată obținut certificatul, puteți accesa BursaTransport gratuit, în semn de recunoaștere a profesionalismului dvs. Dacă utilizatorul certificat este singurul utilizator al societății, discount-ul oferit va fi scăzut din costul abonamentului.

Așadar, site-ul www.profxuser.com este destinat persoanelor fizice ce activează în domeniul transportului rutier de marfă și, se presupune, folosesc o bursă de transport. Site-ul are menirea să propună o testare a cunoștințelor referitoare la:

  • transportul rutier de marfă
  • burse de transport
  • convenții internaționale ce reglementează transportul de marfă
  • activitatea curentă a companiilor de transport și expediție.

De asemenea, Raluca Apostolescu a vorbit și despre parteneriatul BurseiTransport cu USER, astfel încât membrii uniunii vor avea sigla USER în dreptul numelui companiei.

De-a lungul anilor, BursaTransport a pledat pentru afilierea firmelor de transport și activități conexe la o asociație profesională sau patronală. De aceea, a demarat un proiect, prin care își propune să atribuie membrilor activi ai bursei câte un badge, agreat de fiecare organizație, afișat în dreptul numelui companiei, demers ce are ca scop sporirea încrederii în membrii asociațiilor.

Pe 20 aprilie 2023, mai multe organizații profesionale din domeniu (APTE 2002, ARTRI, APULUM, ATM Bucovina, FORT, UNTRR și USER) au primit invitația din partea BursaTransport de a se alătura acestei inițiative.

Până la data de 22 mai 2023, USER a fost singura asociație care a răspuns pozitiv invitației. Astfel, din data de 31 mai 2023, membrii uniunii, activi în BursaTransport, au afișat în dreptul numelui companiei badge-ul agreat cu USER (sigla uniunii).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.